Naar inhoud gaan

Schijfdefragmentatie gebruiken in Windows Vista en Windows 7

  • AfdrukkenAfdrukken
Dit document is van toepassing op HP notebook pc's met Windows Vista of Windows 7.

Uitleg van schijfdefragmentatie

Uw computer creëert, verwijdert en verplaatst veel bestanden van verschillende formaten op uw vaste schijf tijdens het gebruik. Dit normale gebruik van uw computer leidt ertoe dat er groepjes bestanden los en ongeordend op uw vaste schijf komen te staan.
Bij schijfdefragmentatie worden gefragmenteerde bestanden geconsolideerd en vervolgens opnieuw geordend in constante opslagruimte. Het resultaat is dat de vaste schijf sneller en efficiënter presteert. HP raadt u aan uw vaste schijf ten minste één keer per maand te defragmenteren.
U kunt Schijfdefragmentatie instellen op een bepaald schema (aanbevolen) of uw machine op elk willekeurig moment handmatig defragmenteren.
In tegenstelling tot eerdere producten geeft de versie van Schijfdefragmentatie in Windows Vista en Windows 7 geen voortgangsbalk of gekleurde diagrammen weer om de status van de schijf aan te geven. Er wordt alleen een bericht met Bezig met het defragmenteren van de vaste schijf weergegeven.

Start Schijfdefragmentatie

Het gebruik van Schijfdefragmentatie is eenvoudig en als het eenmaal is gestart, kan het verder zonder supervisie worden uitgevoerd. Afhankelijk van de grootte van uw vaste schijf en de hoeveelheid gefragmenteerde bestanden kan het proces meer dan een uur in beslag nemen.
Gebruik de onderstaande instructies om te beginnen met het defragmenteren van uw vaste schijf.
  1. Klik op Start en typ Schijfdefragmentatie in het zoekveld. Selecteer Schijfdefragmentatie als het beschikbaar is.
  2. Laat de actie voortgaan wanneer u hierom wordt gevraagd. Het venster Schijfdefragmentatie verschijnt.
  3. Als u een defragmentatieschema wilt aanpassen of maken, kunt u dit doen door op de knop Schema aanpassen of Schema configureren te klikken.
    Klik op Nu defragmenteren of Schijf defragmenteren om uw vaste schijf handmatig te defragmenteren.
Gebruik uw pc niet terwijl Schijfdefragmentatie wordt uitgevoerd.

Gerelateerde ondersteuningskoppelingen

HP Support-forums

Vind oplossingen en werk samen met anderen op het HP supportforum
    HP op YouTube