Back HP Customer Care
Oversigt over HP startmenu
UEFI er et præ-BIOS miljø, der kan udføre specielle diagnostik- og konfigurationsopgaver. Udvalgte HP Pavilion og Compaq Presario bærbare pc'er understøttede fra slutningen af 2008 Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) miljøet. Det betyder, at de fleste bærbare pc'er med Windows Vista, og alle bærbare pc'er distribueret med Windows 8 og 7, har UEFI-miljøet som standard.
UEFI-miljøet giver adgang til tekniske oplysninger om computeren og indeholder diagnostik- og reparationsværktøjer, der kan anvendes under opstarten - uden for operativsystemet. Disse værktøjer er ikke tilgængelige på ældre notebook-modeller, selvom den opdaterede BIOS på ældre modeller kan understøtte HP System Diagnostics (UEFI)-værktøjer.
Hvis der opstår et systemproblem under opstarten, kan der forekomme mange forskellige fejlmeddelelser. Disse fejlmeddelelser giver dig og HP serviceteknikere oplysninger om, hvad der kan være sket med computerens hardware eller software. Hvis fejlen omfatter en hardwarefejl, opretter systemet en garanti-id-kode, der validerer fejltilstandene over for kundesupportrepræsentanten.
Valgmuligheder i UEFI startmenu
For at fastslå om din computer har UEFI-miljøet skal du trykke på Strøm-knappen for at starte computeren. Tryk herefter på Esc-tasten og hold den nede. Der vises en startmenu med nogle af følgende valgmuligheder. Afhængigt af modellen er ikke alle disse muligheder tilgængelige.
Fejlfinding af startfejl på UEFI-modeller
Hvis en computer med Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) miljø ikke starter eller viser en fejlmeddelelse under startprocessen, skal du læse følgende fejlfindingsdokumenter.
Fejlfinding af startfejl på ældre modeller uden UEFI
Hvis en ældre computer, eller en computer med et ikke-HP-billede uden UEFI-miljø, ikke starter eller viser en fejlmeddelelse under startprocessen, læses Oversigt over fejlfinding af problemer, når en computer ikke starter eller booter korrekt.
Installer opdaterede UEFI-værktøjer og BIOS
Du skal kende din computers modelnummer, før du kan hente og installere den nyeste BIOS og opdaterede HP System Diagnostics (UEFI)-værktøjer. Produktnavn og modelnummer er trykt på en mærkat på bunden af ​​kabinettet, under batteriet eller inde i kabinettet.
Find UEFI-værktøjer og BIOS-opdateringer
 1. Gå til webstedet Download HP Software & Driver for din pc-model.
 2. Hvis du bliver bedt om yderligere oplysninger, skal du indtaste land/region og modelnavn eller produktnummer.
  F.eks.: Pavilion dv6110us eller Mini 210-1040nr.
 3. Vælg den nuværende installerede version af Windows-operativsystemet på rullelisten, og klik på Næste.
 4. Klik på plus-ikonet ved siden af BIOS for at få vist et link til den seneste BIOS-version. Vælg og hent derefter HP Notebook System BIOS-softwaren.
 5. Klik på plus-ikonet ved siden af Diagnostik for at få vist en liste med drivere og software. Vælg og hent derefter HP System Diagnostics (UEFI).
 6. Når du bliver bedt om enten at køre eller gemme filen, skal du vælge Gem og gemme filen på dit skrivebord. Herefter skal du dobbeltklikke på filen for at installere den opdaterede software.
  NOTE:
  Forsøg ikke at køre opdateringer, før de er downloadet til harddisken.