Back HP Customer Care
Oversikt over HP-oppstartsmeny
UEFI-miljøet er et før-BIOS-miljø som kan utføre spesielle diagnostikk- og konfigurasjonsoppgaver. Fra slutten av 2008 støttet utvalgte HP Pavilion og Compaq Presario bærbare PC-er Unified Extensible Firmware Interface (UEFI)-miljøet. UEFI leveres som standard på de fleste datamaskiner som distribueres med Windows Vista, og på alle bærbare datamaskiner som distribueres med Windows 7 og 8.
UEFI-miljøet gir tilgang til teknisk informasjon om datamaskinen, og inkluderer diagnostikk- og reparasjonsverktøy som kan brukes under oppstarten - utenfor operativsystemet. Disse verktøyene er ikke tilgjengelige på eldre bærbare datamaskinmodeller, selv om den oppdaterte BIOS-en på eldre modeller kan støtte HPs systemdiagnostikkverktøy (UEFI).
Hvis det oppstår et systemproblem, kan du få en rekke ulike feilmeldinger. Disse feilmeldingene gir deg og serviceteknikerne fra HP informasjon om hva som kan ha gått galt med maskinvaren eller programvaren i datamaskinen. Hvis feilen omfatter en maskinvarefeil, genererer systemet en garanti-ID-kode som validerer feilforholdene for kundestøttemedarbeideren.
Oppstartsmenyalternativer for UEFI
For å fastslå om datamaskinen har UEFI-miljøet kan du trykke på strømknappen for å starte datamaskinen og deretter trykke og holde ned Esc-tasten. En oppstartsmeny med noen av de følgende alternativene vises. Avhengig av modellen, er ikke alle disse alternativene tilgjengelige.
Feilsøk oppstartsproblemer på modeller med UEFI
Hvis en datamaskin med Unified Extensible Firmware Interface (UEFI)-miljøet ikke starter eller viser en feilmelding under oppstartsprosessen, kan du se følgende feilsøkingsdokumenter.
Feilsøk oppstartsproblemer på eldre modeller uten UEFI
Hvis en eldre datamaskin, eller en datamaskin med en avbildning som ikke er HP og er uten UEFI-miljøet, ikke starter eller viser en feilmelding under oppstartsprosessen, ser du Oversikt over hvordan du kan feilsøke problemer når en datamaskin ikke starter opp eller starter opp riktig.
Installer oppdaterte UEFI-verktøy og BIOS
Hvis du vil laste ned og installere den nyeste BIOS-en og de oppdaterte HP Systemdiagnostikk-verktøyene (UEFI), må du vite modellnummeret på datamaskinen din. Produktnavn og modellnummer er trykket på en etikett på undersiden av datamaskinen, under batteriet eller inni datamaskinen.
Finne UEFI-verktøy og BIOS-oppdateringer
 1. Sjekk HP Nedlastingssiden for programvare og drivere for din model.
 2. Hvis du blir bedt om det, angir du ditt land /din region, og modellnavn eller produktnummer.
  For eksempel: Pavilion dv6110us eller Mini 210-1040nr.
 3. Velg den nåværende installerte versjonen av Windows operativsystemet fra rullegardinlisten, og klikk på Neste.
 4. Klikk på pluss-ikonet ved siden av BIOS for å vise en kobling til den nyeste BIOS-versjonen. Deretter velger og laster du ned programvaren System-BIOS for HP bærbare PC-er.
 5. Klikk på pluss-ikonet ved siden av Diagnostikk for å vise en liste over drivere og programvare. Deretter velger og laster du ned HP Systemdiagnostikk (UEFI).
 6. Når du blir bedt om å kjøre eller lagre filen, velger du Lagre og lagrer filen på skrivebordet. Deretter dobbeltklikker du på den nedlastede filen for å installere den oppdaterte programvaren.
  NOTE:
  Ikke prøv å kjøre oppdateringene før de er lastet ned på harddisken.