Back HP Customer Care
Översikt över HP startmeny
UEFI är en miljö före BIOS som kan utföra särskilda diagnos- och konfigurationsuppgifter. Med start i slutet av 2008 stöder vissa HP Pavilion och Compaq Presario notebook-datorer UEFI (Unified Extensible Firmware Interface). Det innebär att de flesta notebook-datorer som levereras med Windows Vista och alla notebook-datorer som levereras med Windows 7 och 8 har UEFI-miljön.
UEFI-miljön ger tillgång till teknisk information om datorn, och innehåller diagnostik- och reparationsverktyg som kan användas under uppstart – utanför operativsystemet. Verktygen finns inte tillgängliga på äldre modeller av notebook-datorer, även om uppdaterat BIOS på äldre modeller kan ha stöd för HP:s verktyg för systemdiagnostik (UEFI).
Om ett systemproblem inträffar under uppstart kan du få flera olika felmeddelanden. Dessa felmeddelanden ger dig och HP-serviceteknikern information om vad som kan vara fel med datorns maskin- eller programvara. Om felet finns i maskinvaran ger systemet en garantikod som verifierar feltillståndet för kundsupportrepresentanten.
UEFI startmenyalternativ
Avgör om datorn har UEFI-miljön genom att trycka på strömbrytaren för att starta datorn och håll sedan ned Esc -tangenten. En startmeny med en del av nedanstående alternativ öppnas. Beroende på modell är inte alla dessa alternativ tillgängliga.
Felsök startproblem på äldre icke-UEFI-modeller
Om en äldre dator eller en dator med en icke-HP-bild utan UEFI-miljön inte startar eller visar ett felmeddelande under start, se Översikt över felsökning när en dator inte startar eller startar normalt .
Installera uppdaterade UEFI-verktyg och och BIOS
För att hämta och installera senaste BIOS och uppdaterade HP-verktyg för systemdiagnostik (UEFI) måste du känna till modellnumret på din dator. Produktnamnet och modellnumret finns tryckta på etiketten på undersidan, under batteriet eller inne i höljet.
Hitta UEFI-verktyg och BIOS-uppdateringar
 1. Gå till webbsidan Hämtning av HP:s programvara och drivrutiner för din modell.
 2. Om du uppmanas att lämna ytterligare information, ange land/region och modellnamn eller produktnummer.
  Till exempel: Pavilion dv6110us eller Mini 210-1040nr .
 3. Välj den installerade Windows -versionen i listrutan och klicka på Nästa .
 4. Klicka på plusikonen bredvid BIOS för att visa en länk till den senaste BIOS-versionen. Välj och hämta sedan programmet HP Notebook System BIOS .
 5. Klicka på plusikonen bredvid Diagnostik för att visa en lista över drivrutiner och programvara. Välj och hämta sedan HP System Diagnostics (UEFI) .
 6. När du ombeds att välja mellan Kör och Spara väljer du Spara och sparar filen på skrivbordet. Dubbelklicka sedan på den hämtade filen för att installera programmet.
  NOTE:
  Försök inte att köra en uppdatering innan den har hämtats till hårddisken.