Jump to content

Problemen oplossen in Internet Explorer (Windows 8)

 • PrintPrint
Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met Internet Explorer versie 10 en 11, en Windows 8.
Er kunnen verschillende problemen optreden wanneer u Microsoft Internet Explorer (Internet Explorer) webbrowsersoftware gebruikt. Gebruik de eerste stappen om het merendeel van de problemen op te lossen. Selecteer een van de onderstaande secties die overeenkomt met het bestaande probleem dat u in Internet Explorer ervaart. Als u geen paragraaf kunt vinden die het beste met uw probleem overeenkomt, gebruikt u de paragraaf over het herstellen van Internet Explorer .
NOTE: Als u niet de nieuwste versie van Windows 8 gebruikt, kunnen sommige afbeeldingen en informatie in dit document verschillen. U kunt de nieuwste versie verkrijgen via de Microsoft Store.

Een video bekijken over op het oplossen van problemen met Internet Explorer

Problemen met Spyware en Browser Hijacking

Wanneer de computer traag wordt bij de aansluiting op internet, uw startpagina steeds verandert in een pagina die u niet wilt, er ongewenste links op het bureaublad verschijnen of er herhaaldelijk reclame pop-ups of zoekbalken verschijnen, is er waarschijnlijk spyware of adware op uw computer geïnstalleerd.
Spyware en adware is soms moeilijk te verwijderen. Raadpleeg het volgende HP ondersteuningsdocument voor meer informatie over spyware en hoe u deze van uw computer verwijdert: Informatie over spyware, adware en browser hijacking-software .
Voer de stappen in deze paragraaf uit om uw Internet-protocol-instellingen opnieuw in te stellen in Windows. Het opnieuw instellen van TCP/IP (internet-protocol) kan oplossingen bieden bij problemen als het ontvangen van een bericht dat de pagina niet kan worden weergegeven of 404-berichten. Gebruik de volgende stappen om TCP/IP opnieuw in te stellen:
 1. Beweeg de muisaanwijzer naar de linkerbenedenhoek van het scherm, klik met de rechtermuisknop en selecteer Opdrachtprompt (Admin) in het menu.
  Figure 1: Menu Opdrachtprompt (Admin)
  Menu in linkerbenedenhoek met Opdrachtprompt geselecteerd
 2. Typ het volgende bij de opdrachtprompt: netsh int ip reset, en druk vervolgens op Enter.
  Deze opdracht levert een aantal antwoorden op die eindigen op OK! en vervolgens verschijnt er een verzoek om de computer opnieuw op te starten.
  Figure 2: IP reset
  Opdrachtprompt
 3. Typ het volgende bij de opdrachtprompt: netsh winsock reset, en druk vervolgens op Enter.
  Er verschijnt een bericht dat de opdracht geslaagd is.
  Figure 3: De Winsock Catalog resetten
   Opdrachtprompt
 4. Start de computer opnieuw op. IP werd opnieuw ingesteld.
Door de instellingen van Internet Explorer opnieuw in te stellen, kunt u uiteenlopende problemen oplossen.
CAUTION:Na het uitvoeren van deze stappen moet u mogelijk informatie opnieuw invoeren op vertrouwde webpagina's, zoals wachtwoorden of persoonlijke informatie.
Als u de instellingen van Internet Explorer automatisch wilt diagnosticeren en opnieuw wilt instellen, gaat u naar het Microsoft Fix it Solution Center .
Als u de Microsoft Fix it-oplossing niet kunt gebruiken, gebruikt u de volgende stappen om de instellingen handmatig opnieuw in te stellen:
 1. Typ Internetopties in het startscherm om de charm Zoeken te openen en klik vervolgens op Internetopties in de zoekresultaten.
  Figure 4: Internetopties openen
  Internetopties openen
 2. Klik op het tabblad Geavanceerd en klik op Opnieuw instellen.
  Figure 5: Internetopties: Reset-knop
  Internetopties: Reset-knop
 3. Sluit als u gereed bent, alle geopende Internet Explorer-vensters, open Internet Explorer opnieuw en probeer vervolgens de webpagina opnieuw te bekijken.
Volg deze stappen om Systeembestandscontrole te gebruiken om het systeem te scannen en veel problemen met Internet Explorer te repareren.
CAUTION:Na het uitvoeren van deze stappen moet u mogelijk informatie opnieuw invoeren op vertrouwde webpagina's, zoals wachtwoorden of persoonlijke informatie.
NOTE:Als u Internet Explorer niet met behulp van de volgende stappen kunt herstellen, kunt u de laatste versie van Internet Explorer verkrijgen bij Microsoft. Raadpleeg voor meer informatie de Microsoft Internet Explorer-downloadwebpagina (Engelstalig).
 1. Beweeg de muisaanwijzer naar de linkerbenedenhoek van het scherm, klik met de rechtermuisknop en selecteer Opdrachtprompt (Admin) in het menu.
  Figure 6: Menu Opdrachtprompt (Admin)
  Afbeelding van menu in linkerbenedenhoek met Opdrachtprompt geselecteerd
 2. Typ het volgende bij de commandoprompt: SFC.SCANNOW en druk op Enter.
  Figure 7: System File Checker
  Afbeelding van Opdrachtprompt
  Er verschijnt een venster met de melding van de status van de bestanden die gevonden en hersteld werden.
Als Internet Explorer op uw computer werd bijgewerkt, kunt u terug naar de vorige versie om te zien of dat het probleem oplost. Volg deze stappen om de updates van Internet Explorer te verwijderen:
 1. Plaats de muisaanwijzer op de linkerbenedenhoek van het scherm, klik met de rechtermuisknop en selecteer Programma's en onderdelen in het menu.
  Figure 8: Programma's en onderdelen openen
  Programma's en onderdelen openen
 2. Klik op Geïnstalleerde updates weergeven.
  Figure 9: De geïnstalleerde updates weergeven
  De geïnstalleerde updates weergeven
 3. Selecteer de Internet Explorer-update in de lijst geïnstalleerde updates. Het zou onder Microsoft Windows kunnen worden vermeld.
 4. Klik op Verwijderen en volg de meldingen die verschijnen om Internet Explorer te verwijderen.
Na een periode van gebruik neemt het aantal invoegtoepassingen in de browser toe en kunnen er spyware-problemen, foutberichten en opstartproblemen met Internet Explorer ontstaan. Met de volgende stappen kunt u Internet Explorer 7 starten zonder invoegtoepassingen van andere fabrikanten:
 1. Beweeg de muisaanwijzer naar de linkerbenedenhoek van het scherm, klik met de rechtermuisknop en selecteer Uitvoeren in het menu.
  Figure 10: Uitvoeren
  Menu in linkerbenedenhoek met Uitvoeren geselecteerd
 2. Typ het volgende in het veld Openen: iexplore -extoff
  Figure 11: iexplore -extoff
   Venster Uitvoeren
 3. Klik op OK.
  Internet Explorer opent zonder invoegtoepassingen.
Er kunnen verschillende problemen optreden wanneer u Microsoft Internet Explorer (Internet Explorer) webbrowsersoftware gebruikt. Lees een van de onderstaande secties die overeenkomt met het probleem dat u in Internet Explorer tegenkomt. Als u geen paragraaf kunt vinden die het beste met uw probleem overeenkomt, gebruikt u de paragraaf over het herstellen van Internet Explorer .
Internet Explorer wordt langzaam uitgevoerd of het volgende bericht wordt weergegeven in Internet Explorer:
Internet Explorer werkt niet meer
Deze fout kan door hardware of drivers worden veroorzaakt die niet compatibel met hardwareversnelling zijn. Om deze fout op te lossen, wordt Internet Explorer in de modus Softwarerendering uitgevoerd.
 1. Typ Internetopties in het startscherm om de charm Zoeken te openen en klik vervolgens op Internetopties in de zoekresultaten.
  Figure 12: Internetopties openen
  Internetopties openen
 2. Schakel het selectievakje naast Softwarerendering gebruiken in plaats van GPU-rendering op het tabblad Geavanceerd in.
  Figure 13: Softwarerendering gebruiken
  Internetopties, tabblad Geavanceerd
 3. Klik op OK.
 4. Start de computer opnieuw op en probeer internet te gebruiken.
  NOTE: Als dit probleem zich blijft voordoen, kan een browserinvoegtoepassing dit probleem veroorzaken. Open Internet Explorer zonder invoegtoepassingen om te zien of het probleem weggaat. Als dit het geval is, verwijdert u de invoegtoepassing of schakelt u deze uit.
Als afbeeldingen niet worden geladen op webpagina's, volgt u de onderstaande stappen:
Figure 14: Voorbeeld van een ontbrekende grafische aanduiding
Voorbeeld van een ontbrekende grafische aanduiding
 1. Typ Internetopties in het startscherm om de charm Zoeken te openen en klik vervolgens op Internetopties in de zoekresultaten.
  Figure 15: Internetopties openen
  Internetopties in de lijst met resultaten
 2. Klik op het tabblad Geavanceerd en selecteer Afbeeldingen weergeven onder Multimedia.
 3. Selecteer het selectievakje naast Afbeeldingen weergeven indien Afbeeldingen weergeven niet is geselecteerd, klik op OK en open Internet Explorer opnieuw.
  Figure 16: Afbeeldingen weergeven
  Venster Internetopties met Afbeeldingen weergeven geselecteerd
  Afbeeldingen verschijnen nu bij het bladeren door webpagina's.
Als u herhaaldelijk gevraagd wordt ActiveX-besturingselementen van dezelfde website te installeren, moet u ActiveX Filtering uitschakelen.
Klik op Hulpprogramma's in de menubalk (druk op Alt om de menubalk te openen als deze niet wordt weergegeven) en klik vervolgens op ActiveX Filtering om het vinkje te verwijderen. ActiveX Filtering wordt uitgeschakeld zodra het vinkje verwijderd is.
Na het openen van Internet Explorer en het maken van verbinding met internet verschijnt het bericht Pagina kan niet worden weergegeven. Voer de volgende stappen uit tot het foutbericht is opgelost:
 1. De webpagina die u probeert te bekijken, werkt mogelijk niet. Probeer naar verschillende websites te gaan om te bekijken of dit bericht ook wordt weergegeven bij andere sites. Als dit bericht ook wordt weergegeven wanneer u naar andere websites probeert te gaan, ga dan verder met deze stappen.
 2. Ga verder als de problemen met de paginaweergave blijven bestaan.
 3. Beweeg de muisaanwijzer naar de linkerbenedenhoek van het scherm, klik met de rechtermuisknop en selecteer Uitvoeren in het menu.
  Figure 17: Uitvoeren
  Menu met Uitvoeren geselecteerd
 4. Typ het volgende in het veld Openen: regsvr32 softpub.dll
  Figure 18: regsvr32 softpub.dll
  Venster Uitvoeren
 5. Klik op OK.
  Als u het item correct hebt ingevoerd, verschijnt er een melding dat het commando RegSrv32 is gelukt.
  Figure 19: Bericht dat het herstelpunt is gemaakt
  Bericht dat het herstelpunt is gemaakt
 6. Beweeg de muisaanwijzer naar de linkerbenedenhoek van het scherm, klik met de rechtermuisknop en selecteer Uitvoeren in het menu.
  Figure 20: Uitvoeren
  Menu met Uitvoeren geselecteerd
 7. Typ het volgende in het veld Openen: regsvr32 urlmon.dll
  Als u het item correct hebt ingevoerd, verschijnt er een melding dat het commando RegSrv32 is gelukt.
 8. Klik op OK.
  Scherm wordt weergegeven met bericht dat het herstelpunt is gemaakt.
 9. Start de computer opnieuw op en probeer nogmaals naar verschillende websites op internet te gaan.
  Stel het internetprotocol opnieuw in als de fout blijft bestaan.
Om dit probleem op te lossen, raadpleegt u het gedeelte De instellingen van Internet Explorer opnieuw instellen in het HP ondersteuningsdocument HP pc's - Oplossen van problemen met Internet Explorer
Maak voor het oplossen van dit probleem de volgende wijzigingen in Internet Explorer:
CAUTION:Na het uitvoeren van deze stappen moet u mogelijk informatie opnieuw invoeren op vertrouwde webpagina's, zoals wachtwoorden of persoonlijke informatie.
Stel eerst Internet Explorer opnieuw in om invoegtoepassingen van derden uit te schakelen die problemen zouden kunnen veroorzaken. Als de fout nog steeds niet is opgelost, gebruikt u de stappen in de volgende sectie:
Gebruik deze stappen om de browsegeschiedenis en cookies te verwijderen en de invoegtoepassingen in Internet Explorer te beheren:
 1. Typ Internetopties in het startscherm om de charm Zoeken te openen en klik vervolgens op Internetopties in de zoekresultaten.
  Figure 21: Internetopties openen
  Internetopties openen
 2. Klik onder Browsegeschiedenis op het tabblad Algemeen op Verwijderen.
  Figure 22: Internetopties
  Het venster internetopties.
 3. Controleer of het selectievakje naast Cookies en websitegegevens is ingeschakeld.
  Figure 23: Cookies en websitegegevens verwijderen
  Venster Browsegeschiedenis verwijderen
 4. Klik op Verwijderen.
 5. Klik in het venster Internetopties op het tabblad Programma's en klik vervolgens op de knop Invoegtoepassingen beheren.
  Figure 24: Programma's
  Internetopties, tabblad Programma's
  Invoegtoepassingen zijn ActiveX-besturingen die de manier waarop Internet Explorer functioneert wijzigen. Dit kunnen taakbalken, plug-ins en andere codes zijn die de werking van Internet Explorer kunnen hinderen.
 6. Selecteer alle verdachte namen van invoegtoepassingen uit de lijst en selecteer Uitschakelen om te voorkomen dat de invoegtoepassing wordt geopend wanneer Internet Explorer wordt geopend. Klik op Sluiten als u klaar bent.
  Figure 25: Invoegtoepassingen beheren
   Venster Invoegtoepassingen beheren
 7. Klik op het tabblad Geavanceerd in het venster Internetopties.
 8. Verwijder onder Browsen het vinkje naast Browserextensies inschakelen (vereist herstart).
  Figure 26: Browserextensies van derden inschakelen
  Internetopties, tabblad Geavanceerd
  NOTE:Door browserextensies van derden te deactiveren, worden zoekbalken, gadgets en het systeemvak voor de Symantec phishingfilter uit het bovenste menu verwijderd.
 9. Klik op OK.
 10. Start de computer opnieuw op.
  De fout wordt niet langer weergegeven.
  NOTE:Deze fouten worden waarschijnlijk veroorzaakt door browserextensies die via spyware of adware zijn toegevoegd. Als u browseruitbreidingen van derden wilt gebruiken, kunt u het HP ondersteuningsdocument Informatie over spyware, adware en browser hijacking-software gebruiken voor meer informatie over het verwijderen van spyware en adware en over hoe u uw pc beter tegen deze soorten software kunt beschermen. Als uw pc eenmaal wordt beschermd, kunt u het gebruik van extensies van derden opnieuw inschakelen.
Deze fout treedt op wanneer Internet Explorer het script van een webpagina niet kan gebruiken. Deze fouten zijn onschuldig, maar ze kunnen regelmatig voorkomen en erg irritant zijn. U kunt de berichten uitschakelen door foutopsporing in scripts uit te schakelen.
Figure 27: Runtime-foutbericht
Runtime-foutbericht
Gebruik de volgende stappen om handmatig Foutopsporing in scripts uitschakelen.
 1. Typ Internetopties in het startscherm om de charm Zoeken te openen en klik vervolgens op Internetopties in de zoekresultaten.
  Figure 28: Internetopties openen
  Internetopties openen
 2. Klik op het tabblad Geavanceerd.
 3. Verwijder het vinkje bij Melding van elke scriptfout weergeven.
  Figure 29: Tabblad Geavanceerd
  Afbeelding van tabblad Internetopties Geavanceerd
 4. Selecteer Foutopsporing in scripts uitschakelen (voor zowel Internet Explorer en anderen).
 5. Klik op OK start Internet Explorer opnieuw op.
Als u het Internet Explorer-venster niet kunt sluiten door op de X in de hoek rechts bovenaan te klikken, houdt een invoegtoepassing van derden mogelijk het venster open. Reset Internet Explorer om invoegtoepassingen van derden uit te schakelen.
Normale webpagina's worden wel weergegeven, maar beveiligde webpagina's, zoals winkelpagina's of pagina's met persoonlijke gegevens, worden niet weergegeven.
Figure 30: Kan website niet bekijken
Kan website niet bekijken
Voer de volgende stappen uit om de SSL-codering opnieuw in te stellen, zodat u beveiligde pagina's kunt bekijken:
 1. Typ Internetopties in het startscherm om de charm Zoeken te openen en klik vervolgens op Internetopties in de zoekresultaten.
  Figure 31: Internetopties openen
  Internetopties openen
 2. Klik op het tabblad Beveiliging.
 3. Selecteer Betrouwbare websites.
 4. Indien beschikbaar, klik op de knop Standaardniveau.
  Figure 32: Tabblad Beveiliging
  Afbeelding van het tabblad Internetopties beveiliging
 5. Klik op het tabblad Geavanceerd en blader naar het gedeelte Beveiligingsopties.
 6. Selecteer SSL 2.0 gebruiken en SSL 3.0 gebruiken, als deze opties nog niet zijn aangevinkt.
  Figure 33: Gebruik SSL
  Afbeelding van tabblad Internetopties Geavanceerd
 7. Klik op het tabblad Inhoud.
 8. Klik op de knop SSL-status wissen.
  Figure 34: SSL-status wissen
  Internetopties, tabblad Inhoud
 9. Klik op Toepassen.
  U kunt nu beveiligde websites bekijken. Blader naar een beveiligde webpagina om daar zeker van te zijn. Als u nog steeds geen toegang tot de pagina hebt, gebruikt u dan de overige stappen om het probleem op te lossen.
 10. Registreer de dll-bestanden opnieuw:
  1. Beweeg de muisaanwijzer naar de linkerbenedenhoek van het scherm, klik met de rechtermuisknop en selecteer Uitvoeren in het menu.
   Figure 35: Uitvoeren
   Menu met Uitvoeren geselecteerd
  2. Typ het volgende in het veld Openen: regsvr32 softpub.dll
   Figure 36: regsvr32 softpub.dll
    Venster Uitvoeren
  3. Klik op OK.
   Als u het item correct hebt ingevoerd, verschijnt er een melding dat het commando RegSrv32 is gelukt.
   Figure 37: Bericht dat het herstelpunt is gemaakt
   Bericht dat het herstelpunt is gemaakt
  4. Doe hetzelfde voor de volgende items:
   • regsvr32 wintrust.dll
   • regsvr32 initpki.dll
   • regsvr32 dssenh.dll
   • regsvr32 rsaenh.dll
   • regsvr32 gpkcsp.dll
   • regsvr32 sccbase.dll
   • regsvr32 slbcsp.dll
   • regsvr32 cryptdlg.dll
  5. Start de computer opnieuw op.
  U kunt nu beveiligde websites bekijken.
Ik kan normale webpagina's bekijken, maar webpagina's waarvoor cookies nodig zijn, worden niet of langzaam geopend. Voer de volgende stappen uit om het gebruik van cookies in te schakelen:
NOTE:Met behulp van de volgende stappen kunnen er door websites volgcookies worden geïnstalleerd (cookies die de gebruiksinformatie op een website bijhouden; wordt ook wel als spyware beschouwd).
 1. Typ Internetopties in het startscherm om de charm Zoeken te openen en klik vervolgens op Internetopties in de zoekresultaten.
  Figure 38: Internetopties openen
  Internetopties openen
 2. Klik op het tabblad Privacy en klik vervolgens op Geavanceerd.
  Figure 39: Tabblad Privacy
  Internetopties, tabblad Privacy
 3. Selecteer het selectievakje Automatische cookieverwerking overschrijven.
  Figure 40: Geavanceerde Privacy-instellingen
  Venster Geavanceerde Privacy-instellingen
 4. Selecteer het selectievakje Cookies per sessie altijd toestaan en vervolgens Accepteren onder Directe cookies en Indirecte cookies.
 5. Klik op OK en start de computer opnieuw op.
Internet Explorer is nu beschikbaar in Windows 8. Er is geen extra software nodig om het op uw systeem te installeren. Als u de pictogrammen niet meer kan vinden op het startscherm of het bureaublad, is het component mogelijk uitgeschakeld. Controleer het volgende om na te gaan of de functie niet is uitgeschakeld en om het indien nodig opnieuw in te schakelen.
 1. Typ Windows-onderdelen in het zoekvak op het startscherm en tik of klik vervolgens op Windows-onderdelen in- of uitschakelen.
 2. Klik in de resultatenlijst op Windows-onderdelen in- of uitschakelen.
 3. Controleer in de lijst of het selectievakje Internet Explorer 10 of Internet Explorer 11 is ingeschakeld.
Figure 41: Windows-onderdelen
Windows-onderdelen met Internet Explorer 10 ingeschakeld
Nadat u het selectievakje hebt ingeschakeld, zou Internet Explorer weer moeten verschijnen op het startscherm en het bureaublad.
NOTE:: Dit kan een symptoom zijn van bepaalde soorten malware of virussen. Spyware en adware is soms moeilijk te verwijderen. Raadpleeg het volgende HP ondersteuningsdocument voor meer informatie over spyware en hoe u deze van uw computer verwijdert: HP pc's - Oplossen van problemen met Internet Explorer
Gebruik deze stappen om ontbrekende menu-items te herstellen:
 • Als de meeste menu-items ontbreken, drukt u op F11. De modus met volledig scherm werd geactiveerd.
 • Als het menu Bestand (menubalk) ontbreekt, drukt u op de Alt toets om het menu Bestand te openen. Om het menu Bestand permanent weer te geven, klikt u met de rechtermuisknop in het bovenste gedeelte van het Internet Explorer-venster en selecteert u vervolgens Menubalk.
 • Klik op Weergeven, Werkbalken en selecteer de naam van de werkbalk die ontbreekt als er nog een werkbalk ontbreekt. Ingeschakelde werkbalken worden altijd weergegeven.
Als het geluid niet werkt op pagina's in Internet Explorer, controleert u eerst of de online mediaspeler niet is ingesteld op Geluid uit.
Figure 42: Mediaspeler, instelling Geluid uit
Mediaspeler, instelling Geluid uit
Als u nog steeds geen geluid krijgt na het controleren van de instelling Geluid uit, raadpleegt u Geen geluid uit de luidsprekers in Windows 8 voor desktopcomputers of Geen geluid uit de luidsprekers in Windows 8 voor notebookcomputers.
Als er items ontbreken op de pagina wanneer u wilt betalen bij online winkels in Internet Explorer moet u de Trackingbeveiligingslijst uitschakelen:
 1. Typ Invoegtoepassingen voor browser beheren in het startscherm om de charm Zoeken te openen. Klik vervolgens op Invoegtoepassingen voor browser beheren in de zoekresultaten.
  Figure 43: Invoegtoepassingen voor browser beheren
  Invoegtoepassingen voor browser beheren
 2. Klik op Trackingbeveiliging.
 3. Selecteer de lijst en klik op Uitschakelen.
  Figure 44: Trackingbeveiliging
  Afbeelding van het venster Trackingbeveiliging
  Alle items worden nu weergegeven op de pagina.
Gebruik een van de volgende stappen om websites met een Java-invoegtoepassing te openen:
 • Java op de computer moet worden bijgewerkt. Ga naar www.java.com .
 • Voeg de website toe aan de compatibiliteitsoverzichtlijst:
  1. Open het Windows-bureaublad.
  2. Open Internet Explorer en ga naar de website die het stoppen veroorzaakt.
  3. Klik op Alt om de menubalk te openen, klik op Hulpprogramma's en klik vervolgens op Instellingen compatibiliteitsweergave.
   Figure 45: Instellingen compatibiliteitsweergave
   Afbeelding van het venster Instellingen compatibiliteitsweergave
  4. Voer de URL van de website in en klik vervolgens op Toevoegen.

Verwante ondersteuning voor het oplossen van problemen met Internet Explorer

HP Support forums

Find solutions and collaborate with others on the HP Support Forum
HP.comHP on FacebookHP on TwitterHP on YouTubeHP on Linked InHP on FlickrHP on Google+