Jump to content

HP Pavilion dv7-2140ed Entertainment Notebook PC support

Geheugen (RAM) uitbreiden

 • PrintPrint
Dit document is van toepassing op HP en Compaq notebookcomputers.
Het uitbreiden van het geheugen helpt de prestaties van het systeem te verbeteren. Met behulp van de stapsgewijze instructies in dit document kunt u het RAM-geheugen voor alle HP en Compaq notebook-computers uitbreiden. De afbeeldingen komen mogelijk niet overeen met uw computermodel, maar de stappen zijn wel van toepassing.
Lees alle instructies aandachtig alvorens u het geheugen probeert te installeren.
NOTE:Schaf geen geheugenmodules aan voordat u weet welk type geheugen door de computer wordt gebruikt, wat de maximale hoeveelheid geheugen is waar de computer mee kan omgaan en wat de configuratie van de geheugensleuven is.

Het productnummer van de HP notebook-pc vinden

U moet het exacte productnummer van de computer weten om vervangende interne componenten, zoals geheugen, te kunnen bestellen. Voor vele HP notebook-pc's zijn het productnummer en serienummer op een label op de onderkant van de computer afgedrukt. Het productnummer en serienummer zijn ook afgedrukt op de buitenkant van de doos waarin de computer werd geleverd.
Productnummerlocaties kunnen variëren en er zijn talloze manieren om het productnummer van uw notebook te vinden. Voor verdere hulp bij het vinden van het productnummer, raadpleegt u HP notebook-pc's - Het productnummer en serienummer van de notebook vinden .
Figure 1: Voorbeeld van een productnummer van een HP notebook-pc
NOTE:In de behuizing bij het toetsenbord of op het kader rond het beeldscherm kan een algemene productnaam zijn gegraveerd, maar die biedt niet voldoende informatie voor het bestellen van vervangende onderdelen.

Geheugeninformatie voor uw computermodel vinden (de hoeveelheid geheugen die is geïnstalleerd, het ondersteunde maximum en het type geheugen)

U kunt belangrijke informatie over het uitbreiden van geheugen vinden in het document met specificaties voor uw HP computer. U kunt productspecificaties vinden door naar de categorie Productinformatie te bladeren op de ondersteuningspagina voor uw computermodel. Een andere optie voor het vinden van uw productspecificaties:
 1. Voer in het zoekveld (of het Vraag of zoektermen-veld) bovenaan deze pagina het productnummer van uw computer , een spatie en het woord "specificaties " in.
  Bijvoorbeeld:
  RQ877AS specificaties
 2. Klik op de pagina met zoekresultaten op de koppeling die overeenkomt met de productspecificaties van uw computermodel.
 3. Raadpleeg de sectie Geheugen in het document met productspecificaties voor specifieke informatie over het geheugen voor uw computer.
 4. Let met name op de volgende items bij de informatie die wordt genoemd. Deze informatie is nuttig wanneer u geheugen koopt en bij het uitvoeren van de volgende stappen.
  U kunt deze informatie vinden onder Maximaal geheugen .
  • Hoeveelheid geïnstalleerd geheugen - De hoeveelheid geheugen die momenteel op uw computer is geïnstalleerd. Ga naar Verifiëren hoeveel geheugen kan worden toegevoegd om te verifiëren hoeveel geheugen op dit moment is geïnstalleerd.
  • Maximaal ondersteund geheugen - Trek de hoeveelheid geheugen die reeds is geïnstalleerd af van de maximaal ondersteunde hoeveelheid om te achterhalen hoeveel geheugen u kunt toevoegen. U kunt ook de maximaal toegestane hoeveelheid aanschaffen en het geheugen vervangen dat momenteel is geïnstalleerd. Zodra u het maximum voor uw systeem kent, controleert u Maximaal geheugen dat door besturingssysteem wordt ondersteund om te zien hoeveel geheugen uw versie van Windows kan ondersteunen. Gebruik het lagere van deze twee getallen als uw maximaal geheugen.
  • Type geheugen (inclusief snelheid) - Het is aan te raden om in alle sleuven hetzelfde type geheugen te gebruiken (gelijke hoeveelheid, gelijke snelheid, gelijke fabrikant). Voor de beste prestaties, schaft u het snelste geheugen aan dat het moederbord ondersteunt.
  CAUTION:Vanwege de hoeveelheid mogelijk configuraties zijn sommige moederborden mogelijk niet geschikt voor een goede configuratie van het geheugen als de serie 'small outline dual in-line memory modules' (SO-DIMM's) een SO-DIMM bevat van een andere fabrikant, met een andere CAS-latentiewaarde of met een hogere dichtheidwaarde (hoog en laag samen gebruikt). Controleer of alle SO-DIMM's voldoen aan de vereisten voor het moederbord (deze informatie is te vinden in de productspecificaties), hetzelfde artikelnummer hebben, van dezelfde fabrikant zijn en voldoen aan de basisvereisten voor uw moederbord. Als dit niet het geval is, verzeker u er dan van dat u het geheugen kunt retourneren als het niet door het systeem wordt herkend nadat u het nieuwe geheugen hebt geïnstalleerd.

Bepalen waar uw geheugen zich bevindt

Het geheugen zit binnen in het compartiment van de geheugenmodule, die zich op de meeste HP notebook-pc's onderaan op de computer bevindt. Op sommige HP notebooks zit het compartiment van de geheugenmodule onder het toetsenbord. In het geval dat het compartiment van de geheugenmodule voor uw specifieke notebook zich onder het toetsenbord bevindt, raadt HP dat u contact opneemt met een door HP geautoriseerde ondersteunings- of reparatiedienst voor hulp bij het bestellen en vervangen van het geheugen.

Bepalen hoeveel geheugen u kunt toevoegen

Voor het uitbreiden van geheugen moet u controleren hoeveel geheugen er momenteel is geïnstalleerd om vast te stellen hoeveel geheugen er kan worden toegevoegd. Volg een van de onderstaande stappen om de exacte geheugenconfiguratie te vinden en om te weten te komen hoeveel geheugen er kan worden aangeschaft en geïnstalleerd.
Klik op de kop of het bijbehorende plusteken (+) om de informatie uit te vouwen.
Om te controleren hoeveel geheugen er momenteel is geïnstalleerd en vast te stellen hoeveel geheugen er kan worden toegevoegd terwijl uw computer ingeschakeld is, volgt u de stappen hieronder:
 1. Klik op Start en typ hp support assistant in het zoekveld.
 2. Klik op HP Support Assistant in de lijst met zoekresultaten.
  HP Support Assistant wordt geopend.
 3. Klik op de kolom Problemen oplossen .
 4. In het menu Problemen oplossen, klikt u op Algemene specificaties .
 5. Kijk in het gedeelte Systeemgeheugen voor details over het geheugen dat momenteel is geïnstalleerd.
 6. Trek de hoeveelheid geheugen die in de computer aanwezig is af van de maximale hoeveelheid geheugen die in de computer kan worden geplaatst om te berekenen hoeveel geheugen nog kan worden toegevoegd . Om te zien wat de maximale hoeveelheid geheugen is die in de computer kan, ga naar Geheugeninformatie voor uw computermodel vinden .
 7. Deel de maximale hoeveelheid geheugen die in de computer kan door het aantal geheugensleuven op het moederbord om de hoeveelheid geheugen per sleuf te berekenen. Gewoonlijk verkrijgt u op deze wijze de maximale hoeveelheid geheugen voor de afzonderlijke geheugensockets . Als de computer bijvoorbeeld maximaal ruimte kan bieden aan 4096 MB (4 GB) geheugen en als het moederbord is voorzien van vier geheugensleuven, installeer dan een geheugenmodule van maximaal 1 GB per sleuf.
Om te controleren hoeveel geheugen er momenteel geïnstalleerd is en vast te stellen hoeveel geheugen er kan worden toegevoegd als uw computer uitgeschakeld is, volgt u de stappen hieronder:
 1. Controleer of de computer is uitgeschakeld en niet in de sluimer- of slaapstand staat.
 2. Ontkoppel de netadapter.
 3. Draai de notebook om en plaats deze op een stevige ondergrond.
 4. Verwijder de batterij.
 5. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om het klepje op het compartiment van de geheugenmodule verwijderen. (Zie de gebruikershandleiding voor instructies over het verwijderen van het geheugen voor de specifieke computer). Als u hulp nodig hebt bij het vinden van de gebruikershandleiding, raadpleegt u het gedeelte De gebruikershandleiding voor het installeren van geheugen vinden .)
 6. Terwijl de klep is verwijderd en voordat u het geheugen aanraakt, moet u uzelf aarden om eventuele statische elektriciteit te ontladen.
  NOTE:Plaats één hand op de behuizing van de computer en raak met de andere hand een metalen oppervlak of geaard object aan, zoals het metalen gedeelte van een lamp om uzelf te aarden en statische elektriciteit te ontladen.
 7. Bekijk het geheugen om de hoeveelheid beschikbare sleuven voor de geheugenmodule vast te stellen en het aantal sleuven dat al in gebruik is.
 8. Maak de vergrendelingen aan de zijden los en houd de randen vast om de geheugenmodule te verwijderen.
  NOTE:Raak de gouden connectors op de plaats waar de module in de houder wordt geplaatst niet aan. Als u de connectors aanraakt, kan het huidige geheugen beschadigd raken.
 9. Zoek op de geheugenmodule naar stickers met daarop de nummers voor reserveonderdelen en productinformatie.
 10. Trek de hoeveelheid geheugen die in de computer aanwezig is af van de maximale hoeveelheid geheugen die in de computer kan worden geplaatst om te berekenen hoeveel geheugen nog kan worden toegevoegd . Om te zien wat de maximale hoeveelheid geheugen is die in de computer kan, ga naar Geheugeninformatie voor uw computermodel vinden .
 11. Deel de maximale hoeveelheid geheugen die in de computer kan door het aantal geheugensleuven op het moederbord om de hoeveelheid geheugen per sleuf te berekenen. Gewoonlijk verkrijgt u op deze wijze de maximale hoeveelheid geheugen voor de afzonderlijke geheugensockets . Als de computer bijvoorbeeld maximaal ruimte kan bieden aan 4096 MB (4 GB) geheugen en als het moederbord is voorzien van vier geheugensleuven, installeer dan een geheugenmodule van maximaal 1 GB per sleuf.
TIP: Als er twee sleuven zijn en twee kleine modules (van 256 MB), overweeg dan om deze te vervangen door twee modules van 1 GB. Als er twee sleuven zijn en maar één module van 512 MB, overweeg dan een extra module van 1 GB te kopen.

De gebruikershandleiding voor het installeren van geheugen gebruiken

De gebruikershandleiding bevat handige informatie en afbeeldingen die tonen hoe uw geheugen voor uw specifieke notebookmodel kunt verwijderen en installeren. Een exemplaar van de gebruikershandleiding is opgeslagen op de harde schijf en is ook beschikbaar voor downloaden op de website van HP. Gebruik een van de volgende secties om uw gebruikershandleiding te vinden.
Klik op de kop of het bijbehorende plusteken (+) om de informatie uit te vouwen.
Volg de onderstaande stappen om uw Gebruikershandleiding op de harde schijf te zoeken.
 1. Klik op Start en typ hp support assistant in het zoekveld.
 2. Klik op HP Support Assistant in de lijst met zoekresultaten.
  HP Support Assistant wordt geopend.
 3. Klik op de kolom Leren .
 4. In het menu Leren klikt u op Gebruikershandleidingen .
  De gebruikershandleiding van uw notebook-pc wordt geopend.
 5. Klik op het plusteken (+) naast Gebruikershandleiding notebook-pc klik vervolgens op Geheugenmodules .
  Gebruik de stappen en afbeeldingen in het gedeelte Geheugenmodules voor het verwijderen en installeren van geheugen voor het specifieke computermodel.
Volg de onderstaande stappen om uw gebruikershandleiding op de HP website te zoeken.
 1. Voer in het zoekveld (of de velden Vragen of steekwoorden) boven aan die pagina het productnummer van uw computer in, een spatie en het woord "handleiding ".
  Bijvoorbeeld:
  RQ877AS handleiding
 2. Klik op de pagina met zoekresultaten op de koppeling die overeenkomt met de gebruikershandleiding van uw computermodel.
 3. Zoek in de handleiding naar het gedeelte Geheugenmodules . Het artikel bevat afbeeldingen en stappen waarin wordt getoond hoe u geheugen in het specifieke computermodel verwijdert en installeert.

Geheugen installeren

Op een notebook kunt u het geheugen heel makkelijk uitbreiden met behulp van een kruiskopschroevendraaier. Voer de volgende stappen uit om geheugen in een HP of Compaq notebookcomputer te installeren. Als u na het bekijken van de onderstaande stappen niet zeker bent of u de installatie zelf kunt uitvoeren, neem dan contact op met een erkende HP distributeur voor technische ondersteuning.
NOTE:Als iemand anders dan HP het geheugen installeert of opwaardeert, valt eventuele schade die wordt veroorzaakt door het geheugen en/of door de persoon die het geheugen installeert of opwaardeert niet onder de productgarantie. De klant is aansprakelijk voor alle risico's en schade die gepaard gaan met een dergelijke installatie of upgrade.
NOTE:Belangrijk! U ziet mogelijk dat uw HP of Compaq computer een fysieke installatie van 4 GB geheugen of meer kan ondersteunen. Deze maximale hoeveelheid geheugen kan echter verder worden beperkt door het feit dat het besturingssysteem niet het volledige fysieke geheugen kan aanspreken. 32-bits besturingssystemen, zoals 32-bits versies van Windows 7, Vista en XP, kunnen ongeveer 3,3 GB aanspreken. Deze beperking geldt voor alle 32-bits hardware en 32-bits besturingssystemen en is niet beperkt tot HP en Compaq computersystemen of Microsoft besturingssystemen. Zie Maximaal geheugen dat door besturingssysteem wordt ondersteund voor meer informatie.
 1. Controleer of de computer is uitgeschakeld en niet in de sluimer- of slaapstand staat.
 2. Ontkoppel de netadapter.
 3. Draai de notebook om en plaats deze op een stevige ondergrond.
 4. Verwijder de batterij.
 5. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om het klepje op het compartiment van de geheugenmodule verwijderen. (Zie de gebruikershandleiding voor instructies over het verwijderen van het geheugen voor de specifieke computer). Als u hulp nodig hebt bij het vinden van de gebruikershandleiding, raadpleegt u het gedeelte De gebruikershandleiding voor het installeren van geheugen vinden .)
 6. Terwijl de klep is verwijderd en voordat u het geheugen aanraakt, moet u uzelf aarden om eventuele statische elektriciteit te ontladen.
  NOTE:Plaats één hand op de behuizing van de computer en raak met de andere hand een metalen oppervlak of geaard object aan, zoals het metalen gedeelte van een lamp om uzelf te aarden en statische elektriciteit te ontladen.
 7. Bij het losmaken van het geheugen kunt u het beste een klein houten voorwerp of uw nagel gebruiken om de klemmetjes, die de uiteinden van het geheugen op hun plaats houden, uit elkaar te duwen.
  • Zodra de klemmetjes loskomen, zal één kant van het geheugen naar boven komen.
  • Verwijder het geheugen en plaats het in een antistatische verpakking.
 8. Haal het nieuwe geheugen uit de beschermende antistatische zak en houd het geheugen bij de uiteinden vast.
 9. Plaats de gouden contactpunten in de connector (beugel) en duw het geheugen voorzichtig en stevig in de juiste positie. Zodra het geheugen op de juiste plaats zit, hoort u de klemmetjes klikken.
 10. Plaats de klep terug en draai de bevestigingsschroef weer vast.
 11. Plaats de batterij terug en schakel de stroom in.
 12. Schakel de computer in en laat deze het extra geheugen opnieuw configureren en herkennen en verbeter zo de prestaties van uw computer.

Wat moet u doen als er problemen optreden na het installeren van geheugen

Als de computer niet goed opstart na het terugplaatsen van het geheugen (het scherm blijft zwart en de computer schakelt zichzelf na een paar seconden uit), of als er geheugenfouten zijn (inclusief geluidssignalen), probeer dan de volgende stappen:
 • Verwijder en plaats de nieuwe geheugenmodule opnieuw door de stappen in de sectie Geheugen installeren uit te voeren.
 • Verwijder de nieuwe geheugenmodule en reinig de desbetreffende geheugensleuf. U kunt hiervoor gecomprimeerde lucht gebruiken, die wordt toegevoerd via een lange dun verlengstuk. Draag hierbij een veiligheidsbril.
 • Verwijder de nieuwe geheugenmodule en probeer de pc opnieuw op te starten. Als de computer start, controleert u of u het correcte geheugentype en compatibele geheugenomvang hebt aangeschaft (zie Geheugeninformatie voor uw computermodel vinden en Verifiëren hoeveel geheugen kan worden toegevoegd ). U kunt de nieuwe geheugenmodule verwijderen en vergelijken met de oorspronkelijke geheugenmodule van de computer.
 • Zorg er indien mogelijk voor dat alle geheugenmodules in uw configuratie van dezelfde fabrikant zijn en hetzelfde modelnummer hebben.
 • Als de computer nog steeds niet goed opnieuw opstart, verwijder dan het reservegeheugen, installeer het originele geheugen opnieuw en controleer of de computer werkt in de originele configuratie.

Maximaal geheugen dat door besturingssysteem wordt ondersteund

Gebruik de tabellen hieronder om de hoeveelheid geheugen vast te stellen die door de versie van Windows die op uw HP notebook-pc is geïnstalleerd wordt ondersteund.
 • Geheugenupgrades voor Windows 7-edities
  Windows 7 heeft een minimale geheugenvereiste van 1 gigabyte (GB) RAM (32-bits) of 2 GB RAM (64-bits). De maximale hoeveelheid geheugen is afhankelijk van de gebruikte versie:
  Editie van Windows 7 Maximaal geheugen
  Starter (32-bits of 64-bits)2 GB
  Alle 32-bits versies van Windows 7 (met uitzondering van Starter)4 GB (ongeveer 3,3 GB beschikbaar voor gebruik)
  Home Basic 64-bits 8 GB
  Home Premium 64-bits 16 GB
  Enterprise 64-bits192 GB
  Business 64-bits192 GB
  Ultimate 64-bits192 GB
 • Geheugenupgrades voor Windows Vista-edities
  Er zijn verschillende edities van Windows Vista. Alle versies van Vista vereisen minimaal 512 MB geheugen (1 GB om bepaalde premium-functies zoals Aero graphics te kunnen gebruiken). De maximale hoeveelheid geheugen is afhankelijk van de gebruikte versie:
  Editie van Windows Vista Maximaal aanspreekbaar geheugen
  Starter (32-bits) 1 GB
  Alle 32-bits versies van Windows Vista4 GB (ongeveer 3,3 GB beschikbaar voor gebruik)
  Home Basic 64-bits 8 GB
  Home Premium 64-bits 16 GB
  Business 64-bits 128 GB
  Ultimate 64-bits 128 GB
 • Geheugenupgrades voor Windows XP
  Van Windows XP is er een 32-bits en 64-bits-versie. De maximale hoeveelheid geheugen is afhankelijk van de gebruikte versie:
  Versie van Windows XP Maximaal aanspreekbaar geheugen
  32‑bits 4 GB (ongeveer 3,3 GB beschikbaar voor gebruik)
  64-bit128 GB

Veelgestelde vragen over geheugenmodules

Selecteer een van de volgende vragen voor meer informatie over geheugenmodules en hun vereisten:
SO-DIMM's (small outline dual in-line memory modules) worden gebruikt in notebook computers. Deze zijn smaller en dunner dan andere DIMM's en daarom worden ze gebruikt wanneer er minder ruimte in de behuizing is.

SO-DIMM-modules voor HP computers moeten aan de volgende vereisten voldoen:

 • Het aantal pinnen op de SO-DIMM moet geschikt zijn voor het type socket.
 • Voor SO-DIMM-geheugen is een sleuf van 200 pinnen nodig.
 • DDR2 SO-DIMM's zijn niet compatibel met DDR1 DIMM- en DDR2 DIMM-geheugenmodules.
 • DDR3 SO-DIMM's zijn niet compatibel met DDR1 of DDR2 en maken gebruik van een sleuf met 204 pinnen.
 • Gebruik een type PC2-4200 (DDR2 DIMM 533) met een computer die werkt met een systeembus van 533 MHz of 667 MHz.
Een DIMM (Dual In-line Memory Module) is een kleine kaart waarop geheugenchips zijn samengebracht en wordt gebruikt in de meeste desktop computers. DIMM's hebben een bredere baan met twee rijen pinnen aan een kant en bieden daardoor een snellere gegevensoverdracht dan SIMM's (Single In-line Memory Modules ). Evenals SIMM's kunnen DIMM's zowel dubbel als enkelzijdig zijn. DIMM's hoeven niet per paar te worden toegevoegd en kunnen samen met andere DIMM's worden gebruikt, zolang ze zijn voorzien van het zelfde aantal pinnen. Een DIMM van 1 GB kan bijvoorbeeld op het moederbord worden toegevoegd naast een DIMM van 2 GB.
NOTE: DIMM's werken net zo snel als de systeembus. Als er twee of meer DIMM's met verschillende snelheden worden geïnstalleerd, zal het algehele geheugen net zo snel werken als de traagste DIMM.

DIMM-modules voor HP computers moeten aan de volgende vereisten voldoen:

 • Het aantal pinnen op de DIMM moet geschikt zijn voor het type socket.
 • Voor DDR -geheugen is een sleuf van 184 pinnen vereist en een bedrijfsspanning van 2,5 volt.
 • DDR2 -geheugen is niet compatibel met DDR1-geheugen en vereist een sleuf met 240 pinnen en een bedrijfsspanning van 1,8 volt.
 • DDR3 -geheugen kan met ongeveer twee keer de bandbreedte van DDR2-geheugen werken.
  DDR3 -DIMM's zijn niet compatibel met DDR1- of DDR2-geheugen.
  Voor DDR3 -DIMM's is een sleuf van 240 pinnen vereist en een bedrijfsspanning van 1,5 volt. Een DDR3-geheugensleuf is anders geconfigureerd dan DDR2- of DDR-sleuven. Probeer geen DDR3-geheugen in een moederbord te installeren dat is ontworpen voor DDR of DDR2. Hierdoor kan het moederbord en DIMM permanent beschadigd raken.
 • Synchronous Dynamic Random Access Memory (SDRAM): Als in de computer gebruik wordt gemaakt van SDRAM- geheugen van het type DDR, dient u alleen SDRAM-geheugen van het type DDR te installeren.
SO-RIMMs (small outline rambus in-line memory modules) zijn 160-pins geheugenkaarten die worden gebruikt in notebookcomputers. Deze zijn smaller en dunner dan andere DIMM's en daarom worden ze gebruikt wanneer er minder ruimte in de behuizing is.
RIMM's (rambus inline memory modules) zijn 184-pins geheugenkaarten met overdrachtssnelheden van 600-800 MHz. RIMM's die worden gebruikt met een Intel Pentium® 4-processors maken gebruik van een 400 MHz systeembus, waardoor er gegevenssnelheden van 3,2 GB/s mogelijk zijn.

RIMM-modules voor de HP computer moeten aan de volgende vereisten voldoen:

 • HP computers vereisen PC600 of PC800 RDR-modules (184-pins Rambus Dynamic Random Access Memory (RDRAM)).
 • Non-ECC (non error-correcting checking).
 • Compatibel met RAMBUS/Intel-specificatie.
 • Alle vier de RIMM-sockets dienen te worden gevuld met een RIMM-module of een zogeheten Continuity RIMM (C-RIMM)-module. C-RIMM's bevatten geen geheugen, maar vullen een lege sleuf op, zodat het geheugencircuit wordt gesloten.
 • RIMM's moeten in paren worden gebruikt en moeten van hetzelfde merk zijn. Bovendien moeten de afzonderlijke kanalen van RIMM's met dezelfde hoeveelheid geheugen worden uitgerust.
 • Als u C-RIMM's gebruikt, dienen deze in RIMM A2 en B2 te worden geplaatst.
 • De RIMM's moeten in de RIMM A1- en B1-houders worden geplaatst.
Bepaalde geheugenmodules kunnen in meerkanaals modi werken. De moederbordspecificaties voor uw computer bevatten informatie over de tweekanaals modus, als deze beschikbaar is en wordt ondersteund. De tweekanaals en driekanaals geheugenmodi zorgen voor betere prestaties dan de eenkanaals modus.
Het DDR-geheugen moet aan de volgende vereisten voldoen om te kunnen functioneren in de meerkanaalsmodus:
 • Alle DIMM's moeten dezelfde dichtheid hebben (256 MB, 512 MB, enz.)
 • Dezelfde DRAM-chip-technologie (x8 of x16).
 • Allemaal enkelzijdig of dubbelzijdig.
 • DDR2 en DDR3 bieden ondersteuning voor de tweekanaalsmodus. Hetzelfde type geheugen moet worden gekoppeld in dezelfde overeenkomstige sleuf voor Kanaal A en Kanaal B. Geheugensleuven zijn meestal kleurgecodeerd om het gemakkelijker te maken.
 • DDR3-geheugen kan ondersteuning bieden voor 3 DIMM's in de driekanaalsmodus. Hetzelfde formaat en type geheugen moet worden geïnstalleerd in de overeenkomstige DIMM-sleuven voor de kanalen A, B en C. Geheugensleuven zijn meestal kleurgecodeerd om het gemakkelijker te maken.
NOTE:Moederbord met Intel i945G- of i945P-chipsets; met DDR2-667 geheugenmodules met één Gigabit-technologie werken als DDR2-533 geheugenmodules. Als snellere DDR2-667 geheugenmodules worden gebruikt, moeten deze 256 of 512 Megabit zijn.

Geheugen kopen

HP raadt u aan geheugen rechtstreeks bij HP, een geautoriseerde HP dealer of een goede leverancier van computeronderdelen te kopen.
U kunt computergeheugen kopen bij de meeste plaatselijke elektronicawinkels en onlinewinkels zoals www.crucial.com of HP . Veel onlinesites werken samen met HP om automatisch het correcte geheugentype op basis van het model van uw computer voor te stellen. Zorg er bij het kopen van geheugen voor dat u weet hoeveel geheugen u nodig hebt en welk type geheugen compatibel is met uw computer.
HP Pavilion dv7-2140ed Entertainment Notebook PC

More for this product

HP Support forums

Find solutions and collaborate with others on the HP Support Forum