Jump to content

HP Pavilion dv7-2140ed Entertainment Notebook PC support

Geheugen (RAM) uitbreiden

 • PrintPrint
Dit document is van toepassing op HP en Compaq notebooks.
Het uitbreiden van het geheugen helpt de prestaties van het systeem te verbeteren. Met behulp van de stapsgewijze instructies in dit document kunt u het RAM-geheugen voor alle HP en Compaq notebook-computers uitbreiden. De afbeeldingen komen mogelijk niet overeen met uw computermodel, maar de stappen zijn wel van toepassing.
Lees alle instructies aandachtig alvorens u het geheugen probeert te installeren.
NOTE:Schaf geen geheugenmodules aan voordat u weet welk type geheugen door de computer wordt gebruikt, wat de maximale hoeveelheid geheugen is waar de computer mee kan omgaan en wat de configuratie van de geheugensleuven is.
NOTE:Het geheugen in sommige notebookmodellen kan niet worden vervangen of worden geüpgraded.

Het productnummer van de HP Notebook-pc vinden

U moet het exacte productnummer van de computer weten om vervangende interne componenten, zoals geheugen, te kunnen bestellen. Voor vele HP notebooks zijn het productnummer en serienummer op een label op de onderkant van de computer afgedrukt. Het productnummer en serienummer zijn ook afgedrukt op de buitenkant van de doos waarin de computer werd geleverd.
Productnummerlocaties kunnen variëren en er zijn talloze manieren om het productnummer van uw notebook te vinden. Voor meer hulp bij het zoeken van het productnummer raadpleegt u Hoe vind ik het modelnummer of productnummer? .
Figure 1: Productlabel
Afbeelding van het productlabel waarop het productnummer is gemarkeerd
NOTE:Op de behuizing bij het toetsenbord of op het frame rond het beeldscherm wordt mogelijk een algemene productnaam vermeld, maar die biedt niet voldoende informatie voor het bestellen van vervangende onderdelen.

Geheugeninformatie voor uw computermodel vinden (de hoeveelheid geheugen die is geïnstalleerd, het ondersteunde maximum en het type geheugen)

U kunt belangrijke informatie over het uitbreiden van geheugen vinden in het document met specificaties voor uw HP notebook. U kunt productspecificaties vinden door naar de categorie Productinformatie te bladeren op de ondersteuningspagina voor uw computermodel. Een andere optie voor het vinden van uw productspecificaties:
 1. Voer in het zoekveld (of het veld Vraag of Zoektermen) bovenaan deze pagina het productnummer van uw computer, een spatie en het woord 'specificaties' in.
  Bijvoorbeeld:
  RQ877AS specificaties
 2. Klik op de pagina met zoekresultaten op de koppeling die overeenkomt met de productspecificaties van uw computermodel.
 3. Raadpleeg de sectie Geheugen in het document met productspecificaties voor specifieke informatie over het geheugen voor uw computer.
 4. Noteer met name de volgende informatie die wordt genoemd. Deze informatie is nuttig wanneer u geheugen koopt en bij het uitvoeren van de volgende stappen.
  • Hoeveelheid geïnstalleerd geheugen - De hoeveelheid geheugen die momenteel op uw computer is geïnstalleerd. Zie Verifiëren hoeveel geheugen kan worden toegevoegd om te verifiëren hoeveel geheugen op dit moment in uw computer is geïnstalleerd.
  • Maximaal ondersteund geheugen - Trek de hoeveelheid geheugen die reeds is geïnstalleerd af van de maximaal ondersteunde hoeveelheid om te achterhalen hoeveel geheugen u kunt aankopen. U kunt ook de maximaal toegestane hoeveelheid aanschaffen en het geheugen vervangen dat momenteel is geïnstalleerd. Zodra u het maximum geheugen voor uw systeem kent, controleert u Maximaal geheugen dat door besturingssysteem wordt ondersteund om te zien hoeveel geheugen uw versie van Windows kan ondersteunen. Gebruik het lagere van deze twee getallen als uw maximaal geheugen.
  • Type geheugen (inclusief snelheid) - HP adviseert om in alle sleuven hetzelfde type geheugen te gebruiken (gelijke hoeveelheid, gelijke snelheid en gelijke fabrikant). Voor de beste prestaties schaft u het snelste geheugen aan dat het moederbord ondersteunt.
  CAUTION:Vanwege de hoeveelheid mogelijk configuraties zijn sommige moederborden mogelijk niet geschikt voor een goede configuratie van het geheugen als de serie 'small outline dual in-line memory modules' (SO-DIMM's) een SO-DIMM bevat van een andere fabrikant, met een andere CAS-latentiewaarde of met een hogere dichtheidswaarde (hoog en laag samen gebruikt). Controleer of alle SO-DIMM's hetzelfde artikelnummer hebben, van dezelfde fabrikant zijn en voldoen aan de basisvereisten voor uw moederbord. Als dit niet het geval is, verzeker u er dan van dat u het geheugen kunt retourneren als het niet door het systeem wordt herkend nadat u het nieuwe geheugen hebt geïnstalleerd.

Bepalen waar uw geheugen zich bevindt

Geheugen bevindt zich in het compartiment van de geheugenmodule aan de onderkant van de meeste HP notebooks. Op sommige HP notebooks zit het compartiment van de geheugenmodule onder het toetsenbord. Als het compartiment van de geheugenmodule voor uw notebook zich onder het toetsenbord bevindt, adviseert HP om contact op te nemen met een door HP geautoriseerde ondersteunings- of reparatiedienst voor hulp bij het bestellen en vervangen van het geheugen.

Bepalen hoeveel geheugen u kunt toevoegen

Voor het uitbreiden van geheugen moet u controleren hoeveel geheugen er momenteel is geïnstalleerd om vast te stellen hoeveel geheugen er kan worden toegevoegd. Volg een van de onderstaande stappen om de exacte geheugenconfiguratie te vinden en om te weten te komen hoeveel geheugen er kan worden aangeschaft en geïnstalleerd.
Kies een van de volgende secties om de hoeveelheid geïnstalleerd geheugen te verifiëren, al naargelang de computer is in- of uitgeschakeld:
Om te controleren hoeveel geheugen er momenteel is geïnstalleerd en vast te stellen hoeveel geheugen er kan worden toegevoegd terwijl uw computer is ingeschakeld, voegt u een van de procedures hieronder:
In Windows 8:
 1. Druk op de toetsen Windows + Q.
  Typ hp support in het veld Zoeken.
 2. Klik op HP Support Assistant in de lijst met resultaten.
 3. Klik op de startpagina van HP Support Assistant op Deze computer.
  Figure 2: Deze computer
  Afbeelding van het scherm van HP Support Assistant waarin Deze computer is gemarkeerd.
 4. Ga naar het tabblad Systeeminformatie en zoek in de lijst Systeemgeheugen naar details over het geheugen dat momenteel is geïnstalleerd.
  Figure 3: Systeemgeheugen
  Lijst Systeemgeheugen in HP Support Assistant
 5. Trek de hoeveelheid geheugen die in de computer aanwezig is af van de maximale hoeveelheid geheugen die in de computer kan worden geplaatst om te berekenen hoeveel geheugen nog kan worden toegevoegd. Als u wilt weten hoeveel geheugen de computer maximaal kan bevatten, gaat u naar Geheugeninformatie voor uw computermodel vinden .
 6. Deel de maximale hoeveelheid geheugen die in de computer kan door het aantal geheugensleuven op het moederbord om de hoeveelheid geheugen per sleuf te berekenen. Gewoonlijk verkrijgt u op deze wijze de maximale hoeveelheid geheugen voor de afzonderlijke geheugensockets. Als de computer bijvoorbeeld maximaal ruimte kan bieden aan 4096 MB (4 GB) geheugen en als het moederbord is voorzien van vier geheugensleuven, installeer dan een geheugenmodule van maximaal 1 GB per sleuf.
In Windows 7 en Vista:
 1. Klik op Start en typ hp support assistant in het veld Zoeken.
 2. Klik op HP Support Assistant in de lijst met zoekresultaten.
  NOTE:HP Support Assistant is mogelijk niet op alle Windows Vista notebookcomputers geïnstalleerd. Als HP Support Assistant niet voorkomt in de lijst met zoekresultaten, downloadt en installeert u de laatste versie van de webpagina Opties voor HP Zelfondersteuning (in het Engels).
 3. Wanneer HP Support Assistant is geopend, klikt u op de kolom Problemen oplossen .
 4. In het menu Problemen oplossen, klikt u op Algemene specificaties.
 5. Kijk in het gedeelte Systeemgeheugen voor details over het geheugen dat momenteel is geïnstalleerd.
 6. Trek de hoeveelheid geheugen die in de computer aanwezig is af van de maximale hoeveelheid geheugen die in de computer kan worden geplaatst om te berekenen hoeveel geheugen nog kan worden toegevoegd. Om te zien wat de maximale hoeveelheid geheugen is die in de computer kan, ga naar Geheugeninformatie voor uw computermodel vinden .
 7. Deel de maximale hoeveelheid geheugen die in de computer kan door het aantal geheugensleuven op het moederbord om de hoeveelheid geheugen per sleuf te berekenen. Gewoonlijk verkrijgt u op deze wijze de maximale hoeveelheid geheugen voor de afzonderlijke geheugensockets. Als de computer bijvoorbeeld maximaal ruimte kan bieden aan 4096 MB (4 GB) geheugen en als het moederbord is voorzien van vier geheugensleuven, installeer dan een geheugenmodule van maximaal 1 GB per sleuf.
Om te controleren hoeveel geheugen er momenteel geïnstalleerd is en vast te stellen hoeveel geheugen er kan worden toegevoegd als uw computer uitgeschakeld is, volgt u de stappen hieronder:
 1. Controleer of de computer is uitgeschakeld en niet in de sluimer- of slaapstand staat.
 2. Ontkoppel de netadapter.
 3. Draai de notebook om en plaats deze op een stevige ondergrond.
 4. Verwijder de batterij.
 5. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om het klepje op het compartiment van de geheugenmodule verwijderen.
  Figure 4: Geheugenmoduleklepje (het klepje van uw computer kan anders zijn)
  Afbeelding van een klepje van de geheugenmodule aan de onderzijde van een notebook
 6. Terwijl de klep is verwijderd en voordat u het geheugen aanraakt, moet u uzelf aarden om eventuele statische elektriciteit te ontladen.
  NOTE:Plaats één hand op de behuizing van de computer en raak met de andere hand een metalen oppervlak of geaard object aan, zoals het metalen gedeelte van een lamp om uzelf te aarden en statische elektriciteit te ontladen.
 7. Bekijk het geheugen om de hoeveelheid beschikbare sleuven voor de geheugenmodule vast te stellen en het aantal sleuven dat al in gebruik is.
  Figure 5: Geheugenmodules en geheugensleuven
  Afbeelding van geheugenmodules en geheugensleuven nadat de klep is verwijderd
 8. Maak de vergrendelingen aan de zijden los en houd de randen vast om de geheugenmodule te verwijderen.
  NOTE:Raak de gouden connectors op de plaats waar de module in de houder wordt geplaatst niet aan. Als u de connectors aanraakt, kan het huidige geheugen beschadigd raken.
 9. Zoek op de geheugenmodule naar stickers met daarop de hoeveelheid geheugen, nummers van reserveonderdelen en productinformatie.
  Figure 6: Geheugenmodule met sticker
  Afbeelding van een geheugenmodule met een sticker waarop onderdeelinformatie wordt weergegeven
 10. Trek de hoeveelheid geheugen die in de computer aanwezig is af van de maximale hoeveelheid geheugen die in de computer kan worden geplaatst om te berekenen hoeveel geheugen nog kan worden toegevoegd. Om te zien wat de maximale hoeveelheid geheugen is die in de computer kan, ga naar Geheugeninformatie voor uw computermodel vinden .
 11. Deel de maximale hoeveelheid geheugen die in de computer kan door het aantal geheugensleuven op het moederbord om de hoeveelheid geheugen per sleuf te berekenen. Gewoonlijk verkrijgt u op deze wijze de maximale hoeveelheid geheugen voor de afzonderlijke geheugensockets. Als de computer bijvoorbeeld maximaal ruimte kan bieden aan 4096 MB (4 GB) geheugen en als het moederbord is voorzien van vier geheugensleuven, installeer dan een geheugenmodule van maximaal 1 GB per sleuf.
TIP: Als er twee sleuven zijn en twee kleine modules (van 256 MB), overweeg dan om deze te vervangen door twee modules van 1 GB. Als er twee sleuven zijn en maar één module van 512 MB, overweeg dan een extra module van 1 GB te kopen.

Geheugen installeren

Op de meeste HP en Compaq notebookcomputers kunt u het geheugen heel makkelijk uitbreiden met behulp van een kruiskopschroevendraaier. Voer de volgende stappen uit om geheugen in uw computer te installeren. Als u na het bekijken van de stappen niet zeker bent of u de installatie zelf kunt uitvoeren, neem dan contact op met een erkende HP ondersteuningsprovider voor technische ondersteuning.
NOTE:Als iemand anders dan HP het geheugen installeert of opwaardeert, valt eventuele schade die wordt veroorzaakt door het geheugen en/of door de persoon die het geheugen installeert of opwaardeert niet onder de productgarantie. De klant is aansprakelijk voor alle risico's en schade die gepaard gaan met een dergelijke installatie of upgrade.
NOTE:Deze stappen zullen voor meeste notebookcomputermodellen werken. Om stappen voor uw specifieke computer te zoeken, typt u het modelnummer van uw computer en geheugen vervangen in het zoekveld boven in dit venster. Als u bijvoorbeeld een HP Mini 210-3000 hebt, zoekt u naar 210-3000 geheugen vervangen. Raadpleeg de gebruikershandleidingen als u geen geheugenvervangingsprocedure voor uw computermodel kunt vinden.

Stap 1: Stroomtoevoer opheffen

Om alle stroomtoevoer van de computer te verwijderen en abusievelijke schade aan de elektronische onderdelen te vermijden, moet u het volgende doen:
 1. Schakel de computer uit door de Aan-uitknop circa 30 seconden ingedrukt te houden.
 2. Koppel de netadapter los van het notebook.
 3. Schuif en houd de accuontgrendeling in de ontgrendelde stand.
 4. Til de accu met uw vinger omhoog en verwijder deze.

Stap 2: Het geheugen plaatsen

Voer deze stappen uit om het nieuwe geheugen te plaatsen:
 1. Draai de notebook om en plaats deze op een stevige ondergrond.
 2. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om het klepje op het compartiment van de geheugenmodule verwijderen.
  Figure 7: Geheugenmoduleklepje (het klepje van uw computer kan anders zijn)
  Afbeelding van klepje van geheugenmodule los van de computer en aanduiding van de locatie van de borgmoeren en richting om het klepje te verwijderen
  1 - Borgmoeren (2)
  2 - Richting om het klepje van het compartiment te verwijderen
 3. Terwijl de klep is verwijderd en voordat u het geheugen aanraakt, moet u uzelf aarden om eventuele statische elektriciteit te ontladen.
  NOTE:Plaats één hand op de behuizing van de computer en raak met de andere hand een metalen oppervlak of geaard object aan, zoals het metalen gedeelte van een lamp om uzelf te aarden en statische elektriciteit te ontladen.
 4. Bij het losmaken van het geheugen kunt u het beste een klein houten voorwerp of uw nagel gebruiken om de klemmetjes, die de uiteinden van het RAM-geheugen op hun plaats houden, uit elkaar te duwen.
  Figure 8: Verwijderen van de geheugenmodule
  Afbeelding van geheugenmodule met richting voor het losmaken van de klemmetjes en de richting voor het verwijderen van de module.
  1 - Trekrichting van klemmetjes
  2 - Richting voor verwijderen van de module
  CAUTION:Houd de geheugenmodule alleen aan de randen vast om beschadiging te voorkomen. Raak de metalen contactpunten niet aan.
 5. Plaats verwijderde geheugenmodules ter bescherming in een antistatische verpakking.
 6. Haal het nieuwe geheugen uit de beschermende antistatische verpakking en houd het geheugen bij de uiteinden vast.
 7. Plaats de gouden contactpunten in de connector (beugel) en duw het geheugen voorzichtig en stevig in de juiste positie. Zodra het geheugen op de juiste plaats zit, hoort u de klemmetjes klikken.
  Figure 9: Uitlijning van inkepingen en plaatsing van de geheugenmodule
  Afbeelding van rand met inkepingen van de geheugenmodule waarin de uitlijning van de module en richting voor plaatsen en de module worden weergegeven
  1 - Uitlijning met de inkepingen
  2 - Richting voor plaatsen van de module
  3 - Richting voor vastzetten van de module
 8. Plaats de klep terug en draai de schroeven vast.
  Figure 10: Terugplaatsen van klepje van geheugenmodule
  Afbeelding van het klepje van het geheugenmodule met de richting aangegeven om het klepje te plaatsen
  1 - Twee lipjes in de opening
  2 - Borgmoeren

Stap 3: Stroomtoevoer herstellen

Voer de volgende stappen uit om de stroomtoevoer te herstellen en de computer in te schakelen:
 1. Steek de stekker van de netadapter in de notebook en sluit de netadapter vervolgens aan op een werkend wandstopcontact.
 2. Plaats de accu terug wanneer de notebook is uitgeschakeld door de accu in het accucompartiment te duwen totdat deze in de juiste positie zit en de klemmen vastklikken.
 3. Schakel de computer in en laat deze het extra geheugen opnieuw configureren en herkennen en verbeter zo de prestaties van uw computer.

Wat moet u doen als er problemen optreden na het installeren van geheugen

Voer de volgende stappen uit als de computer niet start of Windows niet wordt geopend na het terugplaatsen van het geheugen, of in geval van een pieptoon of knipperende lampjes vlakbij de toetsen Caps Lock of Num Lock:
 • Verwijder en plaats de nieuwe geheugenmodule opnieuw door de stappen in de sectie Geheugen installeren uit te voeren.
 • Verwijder de nieuwe geheugenmodule en reinig de desbetreffende geheugensleuf. Zet een veiligheidsbril op en gebruik een spuitbus met gecomprimeerde lucht die wordt toegevoerd via een lang dun verlengstuk om eventueel stof en vuil uit de sleuf te verwijderen.
 • Verwijder de nieuwe geheugenmodule en probeer de pc opnieuw op te starten. Als de computer opstart, controleer dan of u het juiste type en een compatibel formaat geheugen hebt gekocht. Raadpleeg Geheugeninformatie voor uw computermodel vinden en Bepalen hoeveel geheugen u kunt toevoegen voor meer informatie over de aankoop van het juiste type geheugen. U kunt de geheugenmodule die oorspronkelijk in de computer was geïnstalleerd als referentie gebruiken.
 • Zorg er indien mogelijk voor dat alle geheugenmodules in uw configuratie van dezelfde fabrikant zijn en hetzelfde onderdeelnummer hebben.
 • Als de computer nog steeds niet goed opnieuw opstart, verwijder dan het reservegeheugen, installeer het originele geheugen opnieuw en controleer of de computer werkt in de originele configuratie.

Maximaal geheugen dat door besturingssysteem wordt ondersteund

Gebruik de tabellen hieronder om de hoeveelheid geheugen vast te stellen die door de versie van Windows die op uw HP notebook is geïnstalleerd wordt ondersteund.
 • Geheugenupgrades voor Windows 8-edities
  Windows 8 heeft een minimale geheugenvereiste van 1 GB RAM (32-bits) of 2 GB RAM (64-bits). Informatie over de maximale hoeveelheid geheugen is momenteel niet beschikbaar.
 • Geheugenupgrades voor Windows 7-edities
  Windows 7 heeft een minimale geheugenvereiste van 1 GB RAM (32-bits) of 2 GB RAM (64-bits). De maximale hoeveelheid geheugen is afhankelijk van de gebruikte versie:
  Editie van Windows 7 Maximaal aanspreekbaar geheugen
  Starter (32-bits of 64-bits)2 GB
  Alle 32-bits versies van Windows 7 (met uitzondering van Starter)4 GB (ongeveer 3,3 GB beschikbaar voor gebruik)
  Home Basic 64-bits 8 GB
  Home Premium 64-bits 16 GB
  Enterprise 64-bits192 GB
  Business 64-bits192 GB
  Ultimate 64-bits192 GB
 • Geheugenupgrades voor Windows Vista-edities
  Er zijn verschillende edities van Windows Vista. Alle versies van Vista vereisen minimaal 512 MB geheugen (1 GB om bepaalde premium-functies zoals Aero graphics te kunnen gebruiken). De maximale hoeveelheid geheugen is afhankelijk van de gebruikte versie:
  Editie van Windows Vista Maximaal aanspreekbaar geheugen
  Starter (32-bits) 1 GB
  Alle 32-bits versies van Windows Vista4 GB (ongeveer 3,3 GB beschikbaar voor gebruik)
  Home Basic 64-bits 8 GB
  Home Premium 64-bits 16 GB
  Business 64-bits 128 GB
  Ultimate 64-bits 128 GB
 • Geheugenupgrades voor Windows XP
  Van Windows XP is er een 32-bits en 64-bits-versie. De maximale hoeveelheid geheugen is afhankelijk van de gebruikte versie:
  Versie van Windows XP Maximaal aanspreekbaar geheugen
  32‑bits 4 GB (ongeveer 3,3 GB beschikbaar voor gebruik)
  64-bits128 GB

Veelgestelde vragen over geheugenmodules

Selecteer een vraag voor meer informatie over geheugenmodules en hun vereisten:
SO-DIMM's (small outline dual in-line memory modules) worden gebruikt in notebookcomputers. Deze zijn kleiner en dunner dan andere DIMM's en worden daarom gebruikt wanneer er minder ruimte in de behuizing is.

SO-DIMM-modules voor HP computers moeten aan de volgende vereisten voldoen:

 • Het aantal pinnen op de SO-DIMM moet geschikt zijn voor het type socket.
 • Voor SO-DIMM-geheugen is een sleuf van 200 pinnen nodig.
 • DDR2 SO-DIMM's zijn niet compatibel met DDR1 DIMM- en DDR2 DIMM-geheugenmodules.
 • DDR3 SO-DIMM's zijn niet compatibel met DDR1 of DDR2 en maken gebruik van een sleuf met 204 pinnen.
 • Gebruik een type PC2-4200 (DDR2 DIMM 533) met een computer die werkt met een systeembus van 533 MHz of 667 MHz.
Een DIMM (Dual In-line Memory Module) is een kleine kaart waarop geheugenchips zijn samengebracht en wordt gebruikt in de meeste desktopcomputers. DIMM's hebben een bredere baan met twee rijen pinnen aan een kant en bieden daardoor een snellere gegevensoverdracht dan SIMM's (Single In-line Memory Modules ). Evenals SIMM's kunnen DIMM's zowel dubbel als enkelzijdig zijn. DIMM's hoeven niet per paar te worden toegevoegd en kunnen samen met andere DIMM's worden gebruikt, zolang ze zijn voorzien van het zelfde aantal pinnen. Een DIMM van 1 GB kan bijvoorbeeld op het moederbord worden toegevoegd naast een DIMM van 2 GB.
NOTE: DIMM's werken net zo snel als de systeembus. Als er twee of meer DIMM's met verschillende snelheden worden geïnstalleerd, zal het algehele geheugen net zo snel werken als de traagste DIMM.

DIMM-modules voor HP computers moeten aan de volgende vereisten voldoen:

 • Het aantal pinnen op de DIMM moet geschikt zijn voor het type socket.
 • Voor DDR-geheugen is een sleuf van 184 pinnen vereist en een bedrijfsspanning van 2,5 volt.
 • DDR2-geheugen is niet compatibel met DDR1-geheugen en vereist een sleuf met 240 pinnen en een bedrijfsspanning van 1,8 volt.
 • DDR3-geheugen kan met ongeveer twee keer de bandbreedte van DDR2-geheugen werken.
  DDR3-DIMM's zijn niet compatibel met DDR1- of DDR2-geheugen.
  Voor DDR3-DIMM's is een sleuf van 240 pinnen vereist en een bedrijfsspanning van 1,5 volt. Een DDR3-geheugensleuf is anders geconfigureerd dan DDR2- of DDR-sleuven. Probeer geen DDR3-geheugen in een moederbord te installeren dat is ontworpen voor DDR of DDR2. Hierdoor kan het moederbord en DIMM permanent beschadigd raken.
 • Synchronous Dynamic Random Access Memory (SDRAM): Als in de computer gebruik wordt gemaakt van SDRAM- geheugen van het type DDR, dient u alleen SDRAM-geheugen van het type DDR te installeren.
RIMM's (rambus inline memory modules) zijn 184-pins geheugenkaarten met overdrachtssnelheden van 600-800 MHz. RIMM's die worden gebruikt met een Intel Pentium® 4-processor maken gebruik van een 400 MHz systeembus, waardoor er gegevenssnelheden van 3,2 Gigabytes per seconde mogelijk zijn.

RIMM-modules voor de HP computer moeten aan de volgende vereisten voldoen:

 • HP computers vereisen PC600 of PC800 RDR-modules (184-pins Rambus Dynamic Random Access Memory (RDRAM)).
 • Non-ECC (non error-correcting checking).
 • Compatibel met RAMBUS/Intel-specificatie.
 • Alle vier de RIMM-sockets dienen te worden gevuld met een RIMM-module of een zogeheten Continuity RIMM (C-RIMM)-module. C-RIMM's bevatten geen geheugen, maar vullen een lege sleuf op, zodat het geheugencircuit wordt gesloten.
 • RIMM's moeten in paren worden gebruikt en moeten van hetzelfde merk zijn. Bovendien moeten de afzonderlijke kanalen van RIMM's met dezelfde hoeveelheid geheugen worden uitgerust.
 • Als u C-RIMM's gebruikt, dienen deze in RIMM A2 en B2 te worden geplaatst.
 • De RIMM's moeten in de RIMM A1- en B1-houders worden geplaatst.
SO-RIMM's (small outline rambus in-line memory modules) zijn 160-pins geheugenkaarten die worden gebruikt in notebookcomputers. Deze zijn kleiner dan andere RIMM's en worden daarom gebruikt wanneer er minder ruimte in de behuizing is.
Bepaalde geheugenmodules kunnen in meerkanaals modi werken. De moederbordspecificaties voor uw computer bevatten informatie over de tweekanaals modus, als deze beschikbaar is en wordt ondersteund. De tweekanaals en driekanaals geheugenmodi zorgen voor betere prestaties dan de eenkanaals modus.
Het DDR-geheugen moet aan de volgende vereisten voldoen om te kunnen functioneren in de meerkanaalsmodus:
 • Alle DIMM's moeten dezelfde dichtheid hebben (256 MB, 512 MB, enz.)
 • Dezelfde DRAM-chip-technologie (x8 of x16).
 • Allemaal enkelzijdig of dubbelzijdig.
 • DDR2 en DDR3 bieden ondersteuning voor de tweekanaalsmodus. Hetzelfde type geheugen moet worden gekoppeld in dezelfde overeenkomstige sleuf voor Kanaal A en Kanaal B. Geheugensleuven zijn meestal kleurgecodeerd om het gemakkelijker te maken.
 • DDR3-geheugen kan ondersteuning bieden voor 3 DIMM's in de driekanaalsmodus. Hetzelfde formaat en type geheugen moet worden geïnstalleerd in de overeenkomstige DIMM-sleuven voor de kanalen A, B en C. Geheugensleuven zijn meestal kleurgecodeerd om het gemakkelijker te maken.
NOTE:Moederbord met Intel i945G- of i945P-chipsets; met DDR2-667 geheugenmodules met één Gigabit-technologie werken als DDR2-533 geheugenmodules. Als snellere DDR2-667 geheugenmodules worden gebruikt, moeten deze 256 of 512 Megabit zijn.

Geheugen kopen

HP raadt u aan geheugen rechtstreeks bij HP, een geautoriseerde HP dealer of een goede leverancier van computeronderdelen te kopen.
U kunt computergeheugen kopen bij de meeste plaatselijke elektronicawinkels en onlinewinkels zoals Crucial of HP . Veel onlinesites werken samen met HP om automatisch het correcte geheugentype op basis van het model van uw computer voor te stellen. Zorg er bij het kopen van geheugen voor dat u weet hoeveel geheugen u nodig hebt en welk type geheugen compatibel is met uw computer.
HP Pavilion dv7-2140ed Entertainment Notebook PC

More for this product

HP Support forums

Find solutions and collaborate with others on the HP Support Forum