Gå til indhold

Compaq Presario CQ62-a11SO notebook pc support

Opdatering af BIOS

 • UdskrivUdskriv
Dette dokument indeholder trin, du skal udføre for at finde, downloade og installere opdateringer til BIOS (Basic Input Output System) eller ROM (ROMPaq) for din HP- eller Compaq-bærbar computer.
Bemærk:Termen "ROMPaq" referere til BIOS for Compaq Presario computere før 2002.
Opdatering af BIOS, også kaldet "flashing af BIOS", erstatter BIOS-firmwaren. Når det er gennemført, kan en BIOS-opdatering reparere eller forbedre aspekter af en computers ydelse eller give understøttelse til nyt installeret hardware. Men hvis en ukorrekt opdatering er installeret, eller hvis opdateringsproces bliver afbrudt, kan bundkortet blive permanent ødelagt, hvilket gør computeren ude af stand til at starte. Det anbefales, at du kun opdaterer din BIOS, hvis en eller flere af disse følgende forhold gør sig gældende:
 • Opdateringen løser et problem med din computer.
 • Opdateringen forbedrer din computers ydelse på den ønskede måde.
 • Du planlægger at skifte operativsystem, processor eller andre funktion(er), og det nuværende BIOS-version understøtter ikke den nye konfiguration.
 • En HP-supportagent eller et HP-supportdokument anbefaler, at du downloader og installere en specifik opdateret BIOS.
Brug følgende punkter nedenunder for at opdatere BIOS på din computer.
Vigtigt:Installer kun BIOS-opdateringer fra HP. Installer ikke BIOS-opdateringer fra bundkortproducentens hjemmeside. Hvis du gør det, kan det forhindre computeren fra at acceptere en HP-systemgendannelse.

Før du begynder

Følgende værktøjer og informationer er nødvendige for at udføre punkterne i dette dokument:
 • Produktnummer
  Bemærk:Produktnummeret findes normalt på en mærkat på bunden af computeren. For at hjælpe med at finde produktnummeret, skal du se HP-supportdokumentet, Hvordan finder jeg modelnummer eller produktnummer? .
 • En internetforbindelse
  Hvis din computer ikke har nogen internetforbindelse, skal du bruge en anden computer med en internetforbindelse til at downloade opdateringen og gemme det på et flytbart medie (for eksempel en CD eller USB-drev).
 • En udskrift af dette dokument
 • Blyant og papir

Trin 1: Find den aktuelle version af BIOS

For at finde den aktuelle version af BIOS, skal du følge trinnene nedenunder:
 1. Windows 8 : Fra Startskærmen indtaster du msinfo32 . Klik på msinfo32 på listen over resultater.
  Windows 7 og Vista : Klik på Start , indtast msinfo32 i søgefeltet, og vælg derefter msinfo32.exe på listen over resultater.
  Windows XP : Klik på Start , vælg Kør , indtast msinfo32.exe i feltet Åbn og klik på knappen OK .
 2. I vinduet Systemoplysninger under kategorien Systemoversigt skal du lede efter optegnelsen BIOS-version/dato . Det er din aktuelle BIOS-version.
  Figure 1: BIOS Version/Dato
  BIOS Version/Dato
 3. Notér BIOS-versionen og fortsæt til næste afsnit.

Trin 2: Find processortypen

Nogle computermodeller har mere end en slags processor i løbet af deres levetid. En anden processor kan kræve en anden BIOS. Kontroller, hvilken processor der er installeret på din computer, og sammenlign den med dokumentationen i din BIOS-download, før du installerer BIOS-opdateringen.
Følg nedenstående trin for at finde ud af, hvilken processortype du har.
 1. Windows 8 : Fra Startskærmen indtaster du msinfo32 . Klik på msinfo32 på listen over resultater.
  Windows 7 og Vista : Klik på Start , indtast msinfo32 i søgefeltet, og vælg derefter msinfo32.exe på listen over resultater.
  Windows XP : Klik på Start , vælg Kør , indtast msinfo32.exe i feltet Åbn og klik på knappen OK .
 2. I vinduet Systemoplysninger under kategorien Systemoversigt skal du lede efter optegnelsen processoroplysninger . Det er computerens processortype.
  Figure 2: Processor
  Processoroptegnelse
 3. Notér processorinformation. Giv dig god tid, så du sikker på, at den BIOS, du er ved at installere, kan bruges med din specifikke processor.

Trin 3: Find og download BIOS-opdateringer

For at finde og downloade BIOS-opdateringer til din computer, skal du finde det specifikke produktnummer på din computer og gøre følgende punkter.
 1. Gå til downloadsiden for HP software og driver downloads .
 2. Hvis Software & Driver Download-siden vises og spørger efter operativsystem, skal du gå til punkt 3 .
  Hvis HP-kundesupportsiden åbnes og beder din produktnummer, skal du følge disse trin:
  Figure 3: Indtast dit produktnummer
  Indtast dit produktnummer
  Indtast produktnummeret og klik derefter på Næste .
  For at få hjælp med at finde produktnummeret, skal du se HP-supportdokumentet, Hvordan finder jeg modelnummer eller produktnummer?
  Hvis det bliver nødvendigt, skal du vælge dit produkt på listen.
  På siden for din computermodel, skal du klikke på Software & Driver-downloads .
  Figure 4: Software & Driver-downloads
  Software & Driver-downloads
  Fortsæt med trin 3.
 3. Vælg operativsystemet (såsom Microsoft Windows 7 (64-bit)), som bliver brugt på din computer, og klik derefter på Næste .
  Bemærk:Hvis det operativsystem, som du har brug for, ikke er på listen, er opdateringer for din computer ikke tilgængelig fra HP på nuværende tidspunkt.
  Figure 5: Vælg dit operativsystem
  Vælg dit operativsystem
  Hjemmesiden viser en liste over tilgængelige opdateringer for din computer.
 4. Hvis en BIOS -kategori er på listen, skal du klikke på plus-tegnet (+ ) for at udvide kategorien.
  • Hvis en BIOS -kategori ikke er vist på listen på hjemmesiden, er BIOS-versionen på computeren allerede den senest tilgængelig.
  • Hvis opdateringen er nyere end din aktuelle BIOS, skal du vælge at downloade med din processor og følge vejledningen på skærmen.
  • Hvis den angivne BIOS er den samme eller en ældre version end den nuværende BIOS på computeren, kan du afslutte denne procedure. Computeren kræver ikke en BIOS-opdatering på nuværende tidspunkt.
 5. Klik på navnet for BIOS-opdateringen til at gå til Downloadmulighederne og informationssiden.
  Det er vigtigt at læse Beskrivelsen og Kompatibilitet for at bekræfte, om BIOS-opdateringen gælder for din pc. Installation af en BIOS, som ikke er designet til processoren eller operativsystemet på din computer, kan forårsage, at computeren holder op med at virke.
 6. Klik på Download ,og på Gem , når du bliver bedt om det, for at gemme filen på skrivebordet. Du må ikke vælge at Køre en BIOS-opdatering over netværket.
  Figure 6: Gem BIOS-filen
  Gem BIOS-filen på computeren
Den seneste version af BIOS'en til computeren er nu gemt på computeren. Fortsæt til næste afsnit for at installere BIOS-opdateringen.

Trin 4: Installer BIOS-opdateringen

Når du har downloadet og gemt den seneste version at BIOS-opdateringen til din computer, skal du installere den. Det tager et par minutter at installere BIOS-opdateringen. Det er vigtigt at blive ved at være tålmodig og ikke afbryde processen, så opdateringerne installeres korrekt.
For at installere BIOS-opdateringen, vær sikker på, at du er tilsluttet netstrøm og ikke batteristrøm, tænd og følg punkterne nedenunder.
 1. Tilslut AC-strømforsyningen til computeren.
 2. Før du installerer BIOS-opdateringen, skal du lukke alle åbne programmer og midlertidigt deaktivere din antivirus-software. Husk at genaktivere antivirus-softwaren, efter installationen er fuldført.
 3. Find BIOS-filen (navneeksempel: SP12345.exe), som du har downloadet til en bekvem placering på din computer.
 4. Dobbeltklik på filen for starte installationen og følg vejledningen på skærmen.
 5. Vent, indtil installationen har færdiggjort alle handlinger, og genstart derefter computeren, når du bliver bedt om det.
Den seneste version af BIOS'en er nu installeret på computeren.
Compaq Presario CQ62-a11SO notebook pc

HP Support-fora

Find løsninger og samarbejde med andre på HP-supportforum
  HP på YouTube