Siirry sisältöön

HP:n järjestelmän palauttaminen (Windows Vista)

 • TulostaTulosta
Tämä asiakirja koskee vain kannettavia HP- ja Compaq-tietokoneita, joihin Windows Vista oli asennettu valmiiksi ennen toimitusta. Sitä EI ole tarkoitettu HP:n pöytätietokoneille.
Tämä asiakirja selittää, kuinka tietokoneen voi palauttaa sen alkuperäiseen tehdastilaan. Tämä asiakirja on jaettu osiin, joissa on eri tapoja suorittaa järjestelmän palautus. Käytä osiota, joka sopii parhaiten tarpeisiisi. Lue KAIKKI varoitukset ennen kuin yrität järjestelmän palautusta!
Huom:On tärkeää, että varmuuskopioit kaikki tärkeät tiedostot ennen tietokoneen palauttamista. Tämä HP-palautus sisältää myös varmuuskopiointitoiminnon, jonka avulla voit varmuuskopioida tärkeät tiedot.
Jos tietokoneessa oli alun perin Windows XP, joka päivitettiin Vistaan, katso Palauta Windows XP -käyttöjärjestelmässä HP-palautuksella (2006 tai uudempi) .
Järjestelmäpalautus tyhjentää ja alustaa kiintolevyn kokonaan – tähän sisältyy kaikkien luomiesi ja tallentamiesi tiedostojen poistaminen. Järjestelmäpalautus asentaa uudelleen käyttöjärjestelmän, ohjelmat ja ohjaimet. Ohjelmat, joita ei ollut asennettu tietokoneeseen tehtaalla, on asennettava uudelleen. Valmistaudu asentamaan uudelleen ohjelmat, joita tietokone ei alun perin sisältänyt. Kun palautus on valmis, sinun on määritettävä Internet-yhteys, asennettava virustorjuntaohjelmisto, ladattava kriittiset Windows-päivitykset, päivitetyt virusmääritykset ja vakoiluohjelmilta suojaavien ohjelmien päivitykset.
Varoitus:Jos tietokone on päivitetty Windows Vista -käyttöjärjestelmään Windows XP:stä, järjestelmäpalautus korvaa Vistan taas XP:llä. Windows Vista on asennettava uudelleen järjestelmäpalautuksen jälkeen.
Huom:Microsoft Windows Vista -käyttöjärjestelmällä toimitettavien HP tietokoneiden mukana ei tule palautus-CD-levyjä. Sen sijaan ne käyttävät kiintolevyn tilaa (osion) palautustietojen säilyttämiseen. Salatun osion käyttäminen tarjoaa sen edun, että helposti katoavia tai naarmuuntuvia palautuslevyjä ei tarvitse käyttää. Palautuslevyt Windows Vistaa varten voidaan luoda Recovery Manager -ohjelmalla.
Aloita tietokoneen palautus Windows Vistan työpöydältä seuraavasti:
 1. Irrota ja poista kaikki ulkoiset laitteet, kuten tulostimet, USB-asemat ja muistikortit.
 2. Valitse Windows-työpöydältä Käynnistä ja kirjoita sitten recovery managerHaku-kenttään.
 3. Valitse Recovery Manager luettelosta ja paina Enter- näppäintä. Anna tarvittaessa lupa jatkaa.
 4. Valitse Tervetuloa Recovery Manager -näytöstä Seuraava.
  Figure 1: Recovery Manager: Tervetuloa Recovery Manager
  Kuva Recovery Manager -tervetulonäytöstä osoittamassa valinnan
 5. Valitse Ohjelman uudelleenasennus -näytöstä Ei ja valitse sitten Seuraava.
  Figure 2: Recovery Manager: Ohjelman uudelleenasennus
  Kuva Ohjelman uudelleenasennus -näytöstä osoittamassa valinnat
 6. Valitse Laitteisto-ohjaimen uudelleenasennus -näytöstä Ei ja valitse sitten Seuraava.
  Figure 3: Recovery Manager: Laitteisto-ohjaimen uudelleenasennus
  Kuva Laitteisto-ohjaimen uudelleenasennus -näytöstä osoittamassa valinnat
 7. Valitse Microsoftin järjestelmän palauttaminen -näytöstä Ei ja valitse sitten Seuraava.
  Figure 4: Recovery Manager: Microsoftin järjestelmän palauttaminen
  Kuva Microsoftin järjestelmän palauttaminen -näytöstä osoittamassa valinnat
 8. Valitse Palauta tietokone alkuperäiseen tehdastilaan -näytöstä Kyllä ja valitse sitten Seuraava.
  Figure 5: Recovery Manager: Palauta tietokone alkuperäiseen tehdastilaan
  Kuva Palauta tietokone -näytöstä osoittamassa valinnat
  Tietokone käynnistyy uudelleen ja uusi Tervetuloa Recovery Manager -näyttö avautuu.
  Huom: Jos tietokone ei näytä uutta Tervetuloa Recovery Manager -näyttöä, kiintolevyn RECOVERY- tai FACTORY_IMAGE-osiot on poistettu TAI näiden osioiden tiedostot on poistettu. Palautuslevysarja tarvitaan järjestelmäpalautuksen suorittamiseen. Seuraa ohjeita osiossa Palautuksen käynnistäminen palautuslevyiltä .
 9. Valitse Tervetuloa Recovery Manager -näytöstä Seuraava.
 10. Valitse Microsoftin järjestelmän palauttaminen -näytöstä Ei ja valitse sitten Seuraava.
 11. Vahvista Järjestelmän palauttaminen -näytössä, että haluat suorittaa järjestelmän palauttamisen, valitsemalla Kyllä, ja valitse sitten Seuraava.
 12. Recovery Manager antaa mahdollisuuden varmuuskopioiden tekemiseen. Jos haluat tehdä niin, katso Tiedostojen varmuuskopiointi .
  Jos et halua varmuuskopioida tiedostojasi, valitse Ei ja valitse sitten Seuraava.
 13. Kun järjestelmän palautus on suoritettu, tietokone käynnistyy uudelleen ja siirtyy Windows-asetukseen. Käy asetusikkunat läpi ja odota, että tietokone viimeistelee asetukset. Sammuta sitten tietokone, kiinnitä kaikki laitteet uudelleen ja käynnistä tietokone.
 14. Päivitä ja suojaa tietokone, ennen kuin käytät sitä. Asenna uudelleen kaikki tietoturvaohjelmat, jotka olit asentanut ennen järjestelmän palautusta.
 15. Asenna uudelleen kaikki ohjelmistot, jotka oli asennettu tietokoneen oston jälkeen, ja siirrä kaikki varmuuskopioidut tiedostot takaisin.
Jos Windows Vista ei avaudu ja jos kiintolevyasema toimii oikein, voit suorittaa järjestelmäpalautuksen seuraavien vaiheiden mukaisesti.
Huom:Jos kiintolevyn RECOVERY- tai FACTORY_IMAGE-osio on poistettu TAI jos näiden osioiden tiedostot on poistettu, nämä vaiheet eivät toimi. Sinun on käytettävä palautuslevyjä.
 1. Sammuta tietokone, jos se ei ole jo sammutettu.
 2. Irrota ja poista kaikki ulkoiset laitteet, kuten tulostimet, USB-asemat ja muistikortit.
 3. Käynnistä tietokone, ja paina heti käynnistyksen jälkeen F11-näppäintä toistuvasti noin kerran sekunnissa, kunnes Recovery Manager käynnistyy.
 4. Valitse Tervetuloa Recovery Manager -näytöstä Seuraava.
 5. Valitse Microsoftin järjestelmän palauttaminen -näytöstä Ei ja valitse sitten Seuraava.
 6. Jatka palauttamista valitsemalla Järjestelmän palauttaminen -näytössä Kyllä ja valitse sitten Seuraava.
 7. Recovery Manager antaa mahdollisuuden varmuuskopioiden tekemiseen. Jos haluat tehdä niin, katso Tiedostojen varmuuskopiointi .
  Voit jatkaa palauttamista valitsemalla Ei ja valitsemalla sitten Seuraava.
 8. Palauttamisen edistymisikkuna tulee näkyviin. Odota, että tiedostot on palautettu.
 9. Kun järjestelmäpalautus on valmis, valitse Valmis.
 10. Tietokone käynnistyy uudelleen ja siirtyy Windows-asetukseen. Käy asetusikkunat läpi ja odota, että tietokone viimeistelee asetukset. Sammuta sitten tietokone, kiinnitä kaikki laitteet uudelleen ja käynnistä tietokone.
 11. Ennen kuin käytät tietokonetta, päivitä ja suojaa se asentamalla uudelleen kaikki tietoturvaohjelmat, jotka olit asentanut ennen järjestelmän palautusta.
 12. Asenna uudelleen kaikki ohjelmistot, jotka oli asennettu tietokoneen oston jälkeen, ja siirrä kaikki varmuuskopioidut tiedostot takaisin.
Tekemällä seuraavat vaiheet voit palauttaa tietokoneen järjestelmän palautuslevyiltä (CD- tai DVD-levyiltä).
 1. Irrota ja poista kaikki ulkoiset laitteet, kuten tulostimet, USB-asemat ja muistikortit.
 2. Kytke tietokone päälle, jos se ei ole jo päällä, ja aseta levyasemaan palautuslevy #1.
 3. Kun ensimmäinen levy on asemassa ja asema on suljettu, sammuta tietokone pitämällä virtapainiketta painettuna.
 4. Käynnistä tietokone. Tietokone käynnistää Recovery Manager -ohjelman.
 5. Valitse Järjestelmän palauttaminen -näytössä Suorita ohjelma levyltä ja valitse sitten Seuraava. Tervetuloa Recovery Manager -näyttö tulee näkyviin.
 6. Valitse Tervetuloa Recovery Manager -näytöstä Seuraava.
 7. Valitse Microsoftin järjestelmän palauttaminen -näytöstä Ei ja valitse sitten Seuraava.
 8. Toinen Järjestelmän palauttaminen -näyttö tulee näkyviin. Valitse Kyllä ja sitten Seuraava.
 9. Recovery Manager antaa mahdollisuuden varmuuskopioiden tekemiseen. Jos haluat tehdä niin, katso Tiedostojen varmuuskopiointi .
  Jos et halua tehdä varmuuskopioita, valitse Palauta tekemättä varmuuskopioita ja valitse sitten Seuraava.
 10. Lue näytölle avautuvat ruudut ja toimi niiden mukaan. Jos ruudussa kehotetaan asettamaan levy, aseta seuraava levy. Toisinaan sama levy on asetettava useita kertoja, ennen kuin ruutu antaa jatkaa eteenpäin.
 11. Kun järjestelmän palautus on suoritettu, tietokone käynnistyy uudelleen ja siirtyy Windows-asetukseen. Käy asetusikkunat läpi ja odota, että tietokone viimeistelee asetukset. Sammuta sitten tietokone, kiinnitä kaikki laitteet uudelleen ja käynnistä tietokone.
 12. Päivitä ja suojaa tietokone, ennen kuin käytät sitä. Asenna uudelleen kaikki tietoturvaohjelmat, jotka olit asentanut ennen järjestelmän palautusta.
 13. Asenna uudelleen kaikki ohjelmistot, jotka oli asennettu tietokoneen oston jälkeen, ja siirrä kaikki varmuuskopioidut tiedostot takaisin.
Palautuksen aikana on mahdollista varmuuskopioida tiedostot levylle tai toiselle siirrettävälle asemalle. Kun olet aloittanut jonkin edellä mainituista palautustavoista ja näkyviin on tullut mahdollisuus varmuuskopioida tiedostot, voit suorittaa varmuuskopioinnin ja palautuksen noudattamalla seuraavia ohjeita:
 1. Aloita jokin tämän asiakirjan muissa osissa kuvatuista palautustavoista, ja jatka lukemista ja näytön ohjeiden noudattamista, kunnes näkyviin tulee kysymys ”Haluatko varmuuskopioida tietosi ennen palautuksen aloittamista?”
 2. Valitse Tee ensin varmuuskopiot ja valitse sitten Seuraava.
  Figure 6: Recovery Manager: Tee ensin varmuuskopiot -valinta
  Kuva varmuuskopiointiasetuksen näytöstä osoittamassa varmuuskopioitavien tiedostojen valinnan
 3. Valitse tiedostotyypit, jotka haluat tallentaa. Poista valinta niiden tiedostotyyppien kohdalta, joita et halua tallentaa. Kun olet valmis, valitse Seuraava.
  Figure 7: Recovery Manager: Mitkä tiedostotyypit haluat varmuuskopioida?
  Kuva tiedostotyyppien valintanäytöstä
 4. Näkyviin tulee Skannataan-näyttö. Odota, että Recovery Manager on skannannut varmuuskopioitavat tiedostot.
  Figure 8: Recovery Manager: Skannataan
  Kuva Skannataan-näytöstä ja edistymisen ilmaisimesta
 5. Valitse tallennusväline luettelosta.
  Figure 9: Recovery Manager: Mihin haluat tallentaa varmuuskopion?
  Kuva varmuuskopioinnin tallennussijainnin valinnasta
 6. Valitse Seuraava.
 7. Seuraava näyttö voi olla erilainen valitun tallennusvälineen mukaan. Lue ja noudata näyttöön tulevia ohjeita siirtääksesi tiedostot kiintolevyltä tallennusvälineeseen. Jos valitsit CD- tai DVD-aseman, tietokone pyytää asettamaan tyhjän levyn.
  Huom: Jos toimenpide epäonnistuu, varmista, että tallennusvälineessä oli riittävästi tilaa tiedostoja varten. Voit myös poistaa tiedostotyyppejä valinnasta vähentääksesi kopioitavien tiedostojen määrää. Varmuuskopiointi voi epäonnistua myös muun muassa tiedostojen vioittuminen vuoksi. Joissakin tapauksissa tiedostoja ei ehkä voi tallentaa tällä varmuuskopiointimenetelmällä.
 8. Kun Recovery Manager on varmuuskopioinut tiedostot, poista varmuuskopiolevy tai tallennusväline ja jatka palautusta (valitsemalla Seuraava).
  Figure 10: Recovery Manager: Varmuuskopio luotiin onnistuneesti
  Kuva osoittaa onnistuneen varmuuskopioinnin

Aiheeseen liittyviä tukilinkkejä

HP:n tukifoorumit

Etsi ratkaisuja ja tee yhteistyötä muiden kanssa HP:n tukifoorumilla
  HP YouTubessa