Siirry sisältöön

HP Pavilion ze2110EA Notebook PC tuki

Vianmääritys: Käynnistyksen yhteydessä mahdollisesti näkyvät virheilmoitukset sinisellä ruudulla

 • TulostaTulosta
Jos tietokone ei käynnisty tai käynnistä Windows-käyttöjärjestelmää, taustalla voi olla monia eri syitä. Jos tietokoneesi ei käynnisty, näet tai kuulet oireita, jotka viittaavat yleiseen ongelma-alueeseen. Jos et ole varma, mikä ongelman aiheuttaa, lue lisätietoja kohdasta Yleiskatsaus ongelmien vianmääritykseen, kun tietokone ei käynnisty oikein .

Käynnistysoire: Tietokone näyttää sinisen ruudun tai käynnistyy jatkuvasti uudelleen.

Käytä tätä asiakirjaa, jos LED-valot palavat tai kuulet tuulettimen tai kiintolevyn pyörimisäänen ja HP- tai Compaq-logo näkyy hetken aikaa, mutta kannettava tietokone lakkaa sitten reagoimasta ja näyttää sinisen ruudun. Joissakin tapauksissa tietokone saattaa toimia Windowsissa ja yhtäkkiä kaatua ja lakata reagoimasta. Useimmissa tapauksissa sinisellä ruudulla näkyy virheilmoitus, tietokone ei reagoi näppäimistöllä kirjoitettuihin komentoihin, ja on välttämätöntä painaa ja pitää painettuna virtapainiketta yli 15 sekunnin ajan, jotta tietokone voidaan sammuttaa.
Tämän ongelman yleisin syy on useiden ohjelmien tai ohjainten antamat ristiriitaiset ohjeet. Uuden, laitteiston tai toisen ohjelman kanssa yhteensopimattoman ohjelman asentaminen voi aiheuttaa sinisen ruudun virheen.

TEE TÄMÄ ENSIN - Suorita hard reset -nollaus

Jos tietokone lakkaa käynnistymästä oikein yllättäen, sinun on suoritettava hard reset -nollaus ensimmäisenä toimenpiteenä.
 1. Irrota kaikki oheislaitteet ja poista kaikki USB-laitteet ja muistikortit. Näin testaat tietokonetta, et sen oheislaitteita!
 2. Irrota virtalähde, poista akku ja paina sitten virtapainiketta ja pidä se painettuna vähintään 15 sekunnin ajan.
 3. Liitä uudelleen virtalähde (mutta älä liitä akkua), paina virtapainiketta, etsi palavia LED-valoja Caps Lock- ja Num Lock -näppäinten läheisyydestä ja kuuntele levyaseman ja tuulettimen ääntä.
Tehtäviä toimia hard reset -nollauksen suorittamisen jälkeen


Etsi verkosta tietoa erityisistä virheilmoituksista
Kun tietokone jäätyy ja näytöllä näkyy sininen ruutu, näkyviin tulee myös virheilmoitus. Jos tietokone on kuitenkin asetettu käynnistymään virhetilassa automaattisesti uudelleen, virheilmoitus saattaa kadota näytöltä ennen kuin näet sen. Jos et näe virheilmoitusta tai Windows-työpöytää tai jos tietokone yrittää käynnistyä automaattisesti uudelleen, voit poistaa Windowsin automaattisen uudelleenkäynnistystoiminnon käytöstä. Tällöin näet mahdolliset erityiset virheilmoitukset.
  1. Sammuta tietokone ja odota 5 sekuntia.
  2. Käynnistä tietokone painamalla virtapainiketta ja paina toistuvasti F8-näppäintä avataksesi Windowsin lisäasetukset -valikon.
  3. Valitse Ylänuoli- ja Alanuoli-näppäimillä kohta Poista käytöstä Automaattinen uudelleenkäynnistys järjestelmävioissa ja paina sitten Enter-näppäintä.
  4. Käynnistä Windows uudelleen painamalla uudestaan Enter-näppäintä.
  1. Valitse Käynnistä, valitse hiiren kakkospainikkeella Oma tietokone ja valitse sitten Ominaisuudet.
  2. Napsauta Lisäasetukset-välilehteä.
  3. Valitse Käynnistys ja palautuminen -osiossa Asetukset.
  4. Poista valinta Järjestelmävirhe-kohdassa olevasta Käynnistä tietokone automaattisesti uudelleen -valintaruudusta.
  5. Sulje Käynnistys ja palautuminen -ikkuna valitsemalla OK ja sulje sitten Järjestelmän ominaisuudet -ikkuna valitsemalla OK.
  6. Käynnistä tietokone uudelleen.
Automaattinen uudelleenkäynnistys on nyt poistettu käytöstä. Jos näyttöön ilmestyy tietokonetta uudelleenkäynnistettäessä erityinen virheilmoitus, etsi siihen liittyvää ratkaisua seuraavilta verkkosivustoilta:
Jos näkyvissä oleva virheilmoitus ei ole luettelossa, hae ratkaisua seuraavilta verkkosivustoilta:
Jos sinisellä ruudulla ei näy erityistä virheilmoitusta, voit suorittaa mahdollisten syiden vianmäärityksen usein eri tavoin. Suorittaaksesi seuraavat vaiheet sinulla täytyy olla pääsy vikasietotilaan sekä verkkoon ja käytettävissäsi on oltava laajakaista-internet-yhteys.
Jos mikään yllä mainituista ratkaisuista ei korjaa sinisen ruudun virhettäsi, etsi tietoa osoitteesta www.microsoft.com koskien virheen ratkaisemista tai pyydä HP:lta teknistä tukea .
Voit käyttää Microsoftin järjestelmän palauttamista tietokoneen asetusten nollaamiseen aiempaan aikaan ennen sinisen ruudun virheen tapahtumista. Tätä kutsutaan nimellä "viimeisin toiminut kokoonpano". Voit nollata tietokoneen viimeisimpään toimineeseen kokoonpanoon kolmella eri tavalla:
  Valitse palautuspiste käynnistämällä vikasietotila F8-näppäimen avulla ja ajamalla Microsoftin järjestelmänpalauttamistoiminto. Seuraa alla olevia vaiheita.
  1. Sammuta tietokone ja odota 5 sekuntia.
  2. Käynnistä tietokone painamalla virtapainiketta ja paina toistuvasti F8-näppäintä avataksesi Windowsin lisäasetukset -valikon.
  3. Käyttäen nuoli ylös- ja nuoli alas -näppäimiä, valitse Vikasietotila ja paina sitten Enter-näppäintä.
  4. Odota, kun Windows-tiedostot latautuvat.
  5. Kirjaudu sisään Windowsin kirjautumisruudulla.
  6. Kun Windows on käynnistynyt, valitse Käynnistä, kirjoita palauttaminen hakukenttään ja valitse sitten luettelosta Järjestelmän palauttaminen avataksesi järjestelmänpalautustoiminnon.
  7. Napsauta järjestelmänpalautusikkunassa kohtaa Seuraava ja valitse sitten palautuspiste seuraamalla näytön ohjeita.
   Tietokoneesi käynnistyy Windowsiin käyttäen viimeisimpiä asetuksia, jotka olivat käytössä tietokoneen toimiessa oikein. Mahdolliset äskettäin suoritetut asetusten muutokset, jotka ovat saattaneet aiheuttaa ongelman, poistetaan.
  Varoitus:Jos suoritat järjestelmän palauttamisen HP Recovery Managerin avulla, et voi peruuttaa palautusta.
  Valitse palautuspiste HP Recovery Managerin avulla seuraamalla alla olevia vaiheita:
  1. Käynnistä tietokone painamalla virtapainiketta ja paina toistuvasti F11-näppäintä avataksesi HP Recovery Manager -sovelluksen.
  2. Napsauta HP Recovery Manager -ikkunassa kohtaa Lisäasetukset ja valitse sitten Microsoftin järjestelmän palauttaminen.
  3. Napsauta Seuraava ja valitse palautuspiste seuraamalla näytön ohjeita.
  Tietokoneesi käynnistyy Windowsiin käyttäen viimeisimpiä asetuksia, jotka olivat käytössä tietokoneen toimiessa oikein. Mahdolliset äskettäin suoritetut asetusten muutokset, jotka ovat saattaneet aiheuttaa ongelman, poistetaan.
  Valitse palautuspiste viimeisimmän toimineen kokoonpanon avulla käyttäen Microsoftin järjestelmänpalautustoimintoa. Seuraa alla olevia vaiheita:
  1. Käynnistä tietokone painamalla virtapainiketta ja paina toistuvasti F8-näppäintä avataksesi Käynnistyksen lisäasetukset -ikkunan.
  2. Käyttäen nuoli ylös- ja nuoli alas -näppäimiä, valitse Viimeisin toiminut kokoonpano (lisäasetukset) ja paina sitten Enter-näppäintä.
  Tietokoneesi käynnistyy Windowsiin käyttäen viimeisimpiä asetuksia, jotka olivat käytössä tietokoneen toimiessa oikein. Mahdolliset äskettäin suoritetut asetusten muutokset, jotka ovat saattaneet aiheuttaa ongelman, poistetaan.
Huom:Järjestelmän palautuspisteen käyttäminen viimeisimpään toimineeseen kokoonpanoon siirtymiseen saattaa johtaa siihen, että mahdollisesti äskettäin asennetut ohjelmistot on asennettava uudelleen, mikäli ohjelmisto aiheutti ongelman.
Lue lisätietoja järjestelmän palautuspisteistä kohdasta HP:n kannettavat tietokoneet - Microsoftin järjestelmän palauttamisen käyttö (englannin kielellä).
Monet tietokoneongelmat liittyvät kiintolevyn vikaantumiseen (heikentyneeseen suorituskykyyn). HP:n kiintolevyn itsetestaus korjaa kiintolevyn virheitä muttei tuota niistä raporttia. Kun testi on suoritettu, käynnistä tietokone uudelleen nähdäksesi, korjaantuiko havaitsemasi ongelma.
Testaa tietokoneen kiintolevy HP:n kiintolevyn itsetestauksen avulla seuraamalla alla olevia vaiheita.
 1. Liitä verkkovirtalaite tietokoneeseen.
 2. Sammuta tietokone ja odota 5 sekuntia.
 3. Käynnistä tietokone painamalla virtapainiketta ja avaa BIOS-asetusvalikko painamalla toistuvasti F10-näppäintä.
 4. Käytä vasen nuoli- ja oikea nuoli -näppäimiä siirtyäksesi valikon valintojen välillä ja siirry vaihtoehdon Pääkiintolevyn itsetestaus kohdalle. BIOSista riippuen tämä vaihtoehto voi olla joko Diagnostiikka- tai Työkalut-kohdassa.
 5. Valitse Pääkiintolevyn itsetestaus ja aloita testaus painamalla Enter-näppäintä.
  Huom:Juuri sinun BIOSisi vaihtoehdon sanamuoto voi olla hieman erilainen.
Kiintolevyn itsetestaus suorittaa pikatestin ja tämän jälkeen kattavan testin. Kunkin testin aikana ikkunassa näkyy tilapalkki ja arvioitu aika testin loppuun. Katso lisätietoja kohdasta HP:n kannettavat tietokoneet - Kiintolevyn testaus sisäänrakennetun itsetestauksen avulla .
 • Jos kiintolevy ei läpäise jotakin testiä, ota yhteyttä HP:n huoltoon ja tukeen saadaksesi ohjeita koskien korvaavan kiintolevyn tilaamista.
 • Jos kiintolevy läpäisee kaikki testit, se ei ole viallinen. Yleisesti ottaen HP ei korvaa kiintolevyä takuun piirissä, mikäli se läpäisee HP:n kiintolevyn itsetestauksen.
 • Jos kiintolevyyn tai muistiin ei liity fyysistä ongelmaa, kokeile asentaa Windows-käyttöjärjestelmäsi uudelleen suorittaaksesi ongelman vianmäärityksen.
Suorita muistin itsetestaus seuraamalla näitä vaiheita:
 1. Liitä virtasovitin tietokoneeseen.
 2. Sammuta tietokone ja odota 5 sekuntia.
 3. Käynnistä tietokone painamalla virtapainiketta ja avaa BIOS-asetusvalikko painamalla toistuvasti F10-näppäintä.
 4. Käytä vasenta tai oikeaa nuolinäppäintä valikon valintojen välillä siirtymiseen ja siirry vaihtoehdon Diagnostiikka kohdalle.
 5. Paina nuoli ylös- tai nuoli alas -näppäimiä ja valitse Muistitesti.
 6. Paina Enter-näppäintä ja suorita sitten muistitesti valitsemalla Kyllä.
 7. Kun testi on valmis, paina F10-näppäintä tallentaaksesi ja poistuaksesi ja paina sitten Enter-näppäintä - Poistu ja tallenna muutokset.
Jos testi ei onnistu, vähintään yksi muistimoduuli saattaa olla kiinnitetty huonosti. Tarkista ja kiinnitä irralliset muistimoduulit uudelleen.
Jos tietokone ei käynnistä Windowsia, paina virtapainiketta käynnistääksesi tietokoneen ja paina toistuvasti F8-näppäintä. Käynnistyksen lisäasetukset -ruudulla valitse yksi tai useampi seuraavista vaihtoehdoista selvittääksesi käynnistysongelmat. Valitse vaihtoehdot yksittäin ja paina Enter-näppäintä käynnistääksesi tietokoneen uudelleen.
 • Valitse Poista käytöstä Automaattinen uudelleenkäynnistys järjestelmävioissa nähdäksesi virheilmoitukset.
 • Valitse Viimeisin toiminut kokoonpano (Lisäasetukset) palauttaaksesi asetukset aiempaan hetkeen.
Sinisen ruudun virhe saattaa tapahtua, kun tietokoneelle asennetaan ohjelma, joka ei ole yhteensopiva tai muodostaa ristiriidan olemassa olevan ohjelman kanssa. Voit ratkaista sinisen ruudun virheen poistamalla tämän ohjelman asennuksen vikasietotilassa. Voit myös vierailla ohjelman valmistajan verkkosivustolla ja etsiä tukitietoa.
Poista sovelluksen asennus vikasietotilassa seuraamalla näitä vaiheita.
 1. Sammuta tietokone ja odota 5 sekuntia.
 2. Käynnistä tietokone painamalla virtapainiketta ja paina toistuvasti F8-näppäintä avataksesi Windowsin lisäasetukset -valikon.
 3. Käyttäen nuoli ylös- ja nuoli alas -näppäimiä, valitse käynnistyksen lisäasetuksista Vikasietotila ja paina sitten Enter-näppäintä.
 4. Kun Windows käynnistyy vikasietotilaan, valitse Käynnistä, Ohjauspaneeli ja valitse sitten Lisää tai poista sovellus.
 5. Valitse luettelosta sovellus tai ohjelma, joka asennettiin viimeisimmäksi.
 6. Valitse Muuta tai poista ja poista sovelluksen asennus seuraamalla näytön ohjeita.
 7. Poistettuasi äskettäin asennetun ohjelman asennuksen vikasietotilassa valitse Käynnistä ja Sammuta käynnistääksesi tietokoneesi uudelleen.
  1. Jos tietokoneesi käynnistyy normaalisti Windows-työpöydälle, jatkotoimenpiteet eivät ole tarpeen.
  2. Jos kannettava tietokone edelleen lakkaa reagoimasta Windows-logonäytön kohdalla, jatka vianmääritystä siirtymällä seuraavaan vaiheeseen.
Lue lisätietoa ohjelmien asennusten poistamisesta kohdasta HP:n kannettavat tietokoneet - Ohjelmistojen asennusten poistaminen Windows Vistassa (englannin kielellä).
Sinisen ruudun virhe saattaa tapahtua, jos BIOS-ohjelma tai laiteohjain on vanhentunut tai ei-yhteensopiva jonkin toisen laitteisto- tai ohjelmistokomponentin kanssa. Kokeile päivittää BIOS-ohjelma ja laiteohjaimet ratkaistaksesi ongelman. Etsi BIOS-ohjelma tai päivitettyjä laiteohjaimia tietokoneellesi seuraamalla alla olevia vaiheita:
 1. Mene hp.com -verkkosivustolle. Napsauta Tuki ja ohjaimet, valitse Lataa ohjaimet ja ohjelmistot (sekä laiteohjelmistot) -vaihtoehto ja kirjoita sitten mallinumero Kirjoita tuotteen nimi / numero -kenttään.
 2. Napsauta Mene-näppäintä aloittaaksesi haun ja valitse sitten tietokoneelle asennettu käyttöjärjestelmä.
Joskus sinisen ruudun virhe tapahtuu, koska käytössäsi ei ole Windowsin uusimpia päivityksiä. Microsoft saattaa tarjota Windows-päivitystä, joka ratkaisee sinisen ruudun virheen. Varmista, että asennat kaikki uusimmat Windows-päivitykset. Lisätietoja Windows-päivitysten käytöstä saat kohdasta HP-tietokoneet - Ohjainten ja ohjelmistojen päivittäminen Windows-päivitysten avulla .
 • Valitse XP:ssä Käynnistä, Ohjauspaneeli ja valitse sitten Windows Update vasemman puolen paneelista.
 • Valitse Vistassa Käynnistä, kirjoita hakukenttään järjestelmä, valitse luettelosta Järjestelmä ja valitse sitten Windows Update vasemman puolen paneelista.
Jos mikään yllä olevista toimista ei ole ratkaissut ongelmaa, käytössäsi saattaa olla turmeltunut käyttöjärjestelmä. Sinun on siksi asennettava kannettavan tietokoneen Windows-käyttöjärjestelmä uudelleen. Katso lisätietoja kohdasta HP:n kannettavat tietokoneet - Käyttöjärjestelmän korjaaminen tai asentaminen uudelleen (englannin kielellä).
Jos mikään yllä olevista vaiheista ei ole ratkaissut ongelmaa, kysy neuvoa HP:lta.
Ota yhteyttä HP:hen saadaksesi tukea tai teknistä apua napsauttamalla Yhteystiedot-linkkiä tämän verkkosivun vasemman yläkulman läheisyydessä tai siirry Hewlett Packardin teknisen tuen verkkosivulle osoitteessa www.hp.com/support, valitse maa tai alue sekä kieli ja napsauta sitten kohtaa Yhteystiedot.
Kun olet suorittanut vianmääritysprosessin loppuun ja tietokoneesi on käynnistynyt normaalisti Windows-käyttöjärjestelmään, suorita seuraavat toimet:
 • Päivitä HP-ohjelmistot ja -ohjaimet suorittamalla HP:n tukitoiminto.
 • Päivitä käyttöjärjestelmä ja ohjelmistot suorittamalla Windows Update.
 • Poista mahdolliset virukset suorittamalla virustorjuntaohjelma.
Lue yksityiskohtaisia tietoja tästä aiheesta kohdasta HP:n kannettavat tietokoneet - Päivitä tietokoneesi vianmäärityksen jälkeen (englannin kielellä).
HP Pavilion ze2110EA Notebook PC

HP:n tukifoorumit

Etsi ratkaisuja ja tee yhteistyötä muiden kanssa HP:n tukifoorumilla
  HP YouTubessa