Naar inhoud gaan

Overzicht HP startup-menu

 • AfdrukkenAfdrukken
De UEFI is een pre-BIOS-omgeving die speciale diagnostische en configuratietaken kan uitvoeren. Vanaf eind 2008 werden bepaalde HP Pavilion en Compaq Presario notebook-pc's voorzien met de Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). Dat betekent dat de meeste notebooks met Windows Vista en alle notebooks met Windows 7, de UEFI-omgeving hebben.
De UEFI-omgeving biedt toegang tot technische informatie over de computer en bevat diagnostische en reparatiehulpprogramma's tijdens opstartprocedure. Deze hulpprogramma's zijn niet beschikbaar op oudere notebookmodellen, ondanks dat het geüpdatete BIOS op oudere modellen mogelijk wel de HP System Diagnostics (UEFI) hulpprogramma's ondersteunt.
U kunt verschillende foutmeldingen ontvangen tijdens het opstarten. Deze foutmeldingen kunnen u of de technische staf bij HP voorzien van informatie over wat er mogelijk mis is met de hardware of de software op de computer. Als het probleem een fout met de hardware betreft, dan genereert het systeem een garantie ID-code die de omstandigheden van de fout valideert voor de vertegenwoordiger van de klantenservice.

Opties van het UEFI startup-menu

U komt te weten of uw computer de UEFI-omgeving ondersteunt door de computer aan te zetten met de aan/uit-knop en de Esc-knop ingedrukt te houden. Er verschijnt een opstartmenu met enkele van de volgende opties. Afhankelijk van het model zijn niet alle van deze opties beschikbaar.

Problemen oplossen met opstartfouten op modellen met UEFI

Als een computer met de Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) omgeving niet opstart of een foutmelding weergeeft tijdens het opstartproces, raadpleeg dan de volgende documenten voor de probleemoplossing.

Opstartfouten op oudere modellen zonder UEFI oplossen

Als een oudere computer of een computer met een non-HP image zonder de UEFI-omgeving niet opstart of een foutmelding geeft tijdens het opstartproces, zie dan Problemen oplossen wanneer een computer niet of niet goed opstart .

Installeer bijgewerkte UEFI-hulpprogramma's en BIOS

Om de meest recente BIOS-versie en de bijgewerkte HP System Diagnostics (UEFI) hulpprogramma's te downloaden, moet u het modelnummer van uw computer weten. De productnaam en het modelnummer staan afgedrukt op een label onderop de behuizing, onder de accu of binnenin de behuizing.
  1. Ga naar de webpagina HP Software en drivers downloads voor uw model.
  2. Als u om aanvullende informatie wordt gevraagd, geef dan uw land / regio en modelnaam of productnummer op.
   Bijvoorbeeld: Pavilion dv6110us of Mini 210-1040nr.
  3. Selecteer van de vervolgkeuzelijst de versie van het Windows besturingssysteem dat op dit moment is geïnstalleerd en klik op Volgende.
  4. Klik op het plus-pictogram naast BIOS om een link naar de meest recente BIOS-versie te tonen. Selecteer en download vervolgens de HP Notebook System BIOS-software.
  5. Klik op het plus-pictogram naast Diagnose om een lijst van drivers en software te tonen. Selecteer en download dan HP System Diagnostics (UEFI).
  6. Als u wordt gevraagd of u het bestand wilt uitvoeren of opslaan, selecteer dan Opslaan en sla het bestand op uw bureaublad op. Dubbelklik vervolgens op het bestand dat u hebt gedownload om de actuele software te installeren.
   OPMERKING:Probeer niet updates uit te voeren totdat het downloaden naar de harde schijf is voltooid.

Zie ook

Voor meer informatie over het installeren van updates per besturingssysteem, zie ( Update voor XP , Update voor Vista , Update voor Windows 7 ).

Gerelateerde ondersteuningskoppelingen

HP Support-forums

Vind oplossingen en werk samen met anderen op het HP supportforum
  HP op YouTube