Siirry sisältöön

HP:n käynnistysvalikon yleiskatsaus

 • TulostaTulosta
UEFI on BIOSia edeltävä ympäristö, joka voi suorittaa erityisiä diagnostiikka- ja määritystehtäviä. Vuoden 2008 loppupuolelta lähtien valikoidut kannettavat HP Pavilion- ja Compaq Presario -tietokoneet ovat tukeneet Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) -ympäristöä. Useimmat Windows Vistan kanssa toimitetut kannettavat tietokoneet sekä kaikki Windows 7:n tai 8:n kanssa toimitetut kannettavat tietokoneet sisältävät UEFI-ympäristön.
UEFI-ympäristön kautta pääsee käsiksi tietokoneen teknisiin tietoihin. Se sisältää myös diagnostiikka- ja korjaustyökaluja, joita voidaan käyttää käynnistyksen aikana – käyttöjärjestelmän ulkopuolella. Nämä työkalut eivät ole käytettävissä vanhemmilla kannettavien tietokoneiden malleilla, vaikka tällaisten mallien päivitetty BIOS saattaakin tukea HP:n järjestelmädiagnostiikka (UEFI) -työkaluja.
Jos käynnistyksen yhteydessä järjestelmässä tapahtuu virhe, voit nähdä erilaisia virheilmoituksia. Nämä virheilmoitukset tarjoavat sinulle ja HP:n huoltoteknikoille tietoa siitä, mikä vika tietokoneen laitteistossa tai ohjelmistossa saattaa olla. Jos virhe liittyy laitteistovikaan, järjestelmä luo takuutunnuskoodin, joka vahvistaa vikaantumisolosuhteet asiakaspalveluedustajalle.

UEFI-käynnistysvalikkoasetukset

Selvittääksesi tietokoneesi pääsyn UEFI-ympäristöön käynnistä tietokone painamalla virtapainiketta, paina sitten Esc-näppäintä ja pidä se painettuna. Käynnistysvalikko avautuu näyttäen joitakin seuraavista asetuksista. Mallista riippuen kaikki mainitut asetukset eivät ole saatavilla.

Suorita käynnistysvirheiden vianmääritys vanhemmissa ei-UEFI-malleissa

Jos vanhempi tietokone tai tietokone, jossa ei ole UEFI-ympäristöä, ei käynnisty tai näyttää virheilmoituksen käynnistysprosessin aikana, katso asiakirjaa Yleiskatsaus ongelmien vianmääritykseen, kun tietokone ei käynnisty oikein .

Asenna päivitetyt UEFI-työkalut sekä BIOS

Ladataksesi ja asentaaksesi uusimman BIOSin sekä päivitetyt HP:n järjestelmädiagnostiikka (UEFI) -työkalut sinun on tiedettävä tietokoneesi mallinumero. Tuotenimi ja mallinumero on painettu kotelon pohjassa, akun alla tai kotelon sisäpuolella olevaan tarraan.
Etsi UEFI-työkalut ja BIOS-päivitykset
 1. Jos sinulta pyydetään lisätietoja, anna maasi / alueesi sekä mallinimi tai tuotenumero.
  Esimerkki: Pavilion dv6110us tai Mini 210-1040nr.
 2. Valitse tällä hetkellä asennettu Windows-käyttöjärjestelmän versio alasvetovalikosta ja napsauta kohtaa Seuraava.
 3. Napsauttamalla plus-kuvaketta kohdan BIOS vierellä näet linkin uusimpaan BIOS-versioon. Valitse ja lataa sitten HP:n kannettavien tietokoneiden järjestelmä-BIOS-ohjelmisto.
 4. Napsauttamalla plus-kuvaketta kohdan Diagnostiikka vierellä näet ohjainten ja ohjelmistojen luettelon. Valitse ja lataa sitten HP:n järjestelmädiagnostiikka (UEFI).
 5. Kysyttäessä, haluatko ajaa vai tallentaa tiedoston, valitse Tallenna ja tallenna tiedosto työpöydällesi. Kaksoisnapsauta sitten ladattua tiedostoa ja asenna päivitetty ohjelmisto.
  Huom:Älä yritä ajaa päivityksiä ennen kuin ne on ladattu kiintolevylle.

Aiheeseen liittyviä tukilinkkejä

HP:n tukifoorumit

Etsi ratkaisuja ja tee yhteistyötä muiden kanssa HP:n tukifoorumilla
  HP YouTubessa