Naar inhoud gaan

HP Deskjet 3070A e-alles-in-één printer - B611a ondersteuning

De melding 'Het stuurprogramma voor het apparaat is niet geïnstalleerd' verschijnt in Windows 7 als het product met een USB-kabel wordt geïnstalleerd.

 • AfdrukkenAfdrukken

Probleem

Bij het installeren van uw HP product in Windows 7 met een USB-verbinding wordt de volgende foutmelding op de computer weergegeven.
'Het stuurprogramma voor het apparaat is niet geïnstalleerd'
De apparaatdriver wordt niet op de computer geïnstalleerd en er verschijnt een printerfoutpictogram () in de map Apparaten en Printers. Deze fout treedt op als de USB-kabel wordt aangesloten voordat HP software vanaf de product-cd of een softwaredownload wordt geïnstalleerd.

Oplossing: Verwijder het printerfoutpictogram en installeer vervolgens de HP software

Volg deze stappen om het printerfoutpictogram te verwijderen en vervolgens de HP software te installeren.

Stap één: Het printerfoutpictogram verwijderen

Volg deze stappen om het printerfoutpictogram uit uw lijst met apparaten en printers te verwijderen.
 1. Klik op de taakbalk van Windows op het pictogram van Windows ().
 2. Klik op Apparaten en printers.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het printerfoutpictogram () en klik vervolgens op Apparaat verwijderen.

Stap twee: De productsoftware installeren

Gebruik de volgende methoden om de HP software met een USB-verbinding te installeren.
Figuur 1: USB-kabel
Afbeelding: USB-kabel
OPMERKING: Sluit de USB-kabel nu NIET aan. Wacht totdat dit wordt aangegeven in de instructies op het scherm. Het wordt aanbevolen een USB-kabel te gebruiken die korter is dan 3 m.

Kan ik het beste de product-cd gebruiken of de software downloaden voor de installatie?

Het is geen probleem als u de product-cd niet hebt. U kunt de recentste software die voor uw apparaat beschikbaar is gratis downloaden van de website van HP. De volgende informatie kan u helpen beslissen welke installatiemethode u wilt gebruiken:
CdDownload
Het installeren met behulp van de cd is een snelle en eenvoudige methode.Als u de cd niet hebt, kunt u de benodigde actuele software downloaden vanaf de HP website.
Het installeren met behulp van de cd lukt mogelijk niet als u het apparaat installeert op een computer met een nieuwer besturingssysteem dat werd uitgebracht NADAT het HP apparaat op de markt werd gebracht. Hoewel het meer tijd kost dan de installatie met de cd, kunt u installatieproblemen voorkomen door de recentste software te downloaden.

Het wordt aanbevolen de software te downloaden als het besturingssysteem van uw computer werd uitgebracht nadat het HP apparaat op de markt werd gebracht.
De software op de cd was actueel op de datum dat het apparaat op de markt werd gebracht.De software die u kunt downloaden van de website van HP is de recentste software die beschikbaar is voor uw apparaat. HP brengt vaak nieuwe versies software en drivers uit NADAT het apparaat en de cd op de markt zijn gebracht.
Volg deze stappen om de productsoftware te downloaden en op uw computer te installeren.

Stap één: De software downloaden

 1. Zet de printer aan.
 2. Koppel de USB-kabel los van zowel de printer als de computer (als u de kabel al had aangesloten). Als de printer met uw netwerk is verbonden, laat die verbinding dan in stand.
 3. Als de pagina Welkom bij HP ondersteuning wordt geopend, gaat u als volgt te werk:
  1. Typ het modelnummer van uw printer.
  2. Klik op Go.
   Wellicht moet u het modelnummer van uw printer selecteren in een lijst met vergelijkbare printermodellen.
 4. Selecteer uw besturingssysteem en klik op Volgende.
  Een lijst met drivers en andere downloads wordt weergegeven.
 5. Scroll naar beneden en klik op Driver - Productinstallatiesoftware.
 6. Klik naast het genoemde software- en driverpakket op Downloaden en volg vervolgens de instructies op het scherm om de software op te slaan op de computer.

Stap twee: De software installeren

Tijdens de installatie zorgen de Basissoftware voor het apparaat en Help van het product voor een volledige productfunctionaliteit. HP installeert ook waardevolle software om u te helpen alles uit uw apparaat te halen.
Volg deze stappen om de gedownloade software te installeren.
 1. Als de download is voltooid en u klaar bent om de bestanden te installeren, klikt u op Map openen en vervolgens op het gedownloade bestand. De bestandsnaam eindigt op .exe.
  OPMERKING:Als u het venster Downloaden voltooid hebt gesloten, bladert u naar de map waarin u het .exe-bestand hebt opgeslagen en klikt u hierop.
 2. U kunt de standaardopslaglocatie voor de bestanden accepteren. Klik op Volgende en wacht totdat het installatieprogramma de bestanden uitpakt ter voorbereiding op de installatie.
 3. Wanneer de installatiewizard begint, volgt u de instructies op het scherm om de software met een USB-verbinding te installeren.
Tijdens de installatie zorgen de benodigde Basissoftware voor het apparaat en Help van het product voor volledige productfunctionaliteit. HP voegt ook waardevolle software toe om u te helpen het meeste uit uw apparaat te halen.
Voer deze stappen uit om de software te installeren vanaf de apparaat-cd.
 1. Ontkoppel de USB-kabel van het product en van de pc (als u de kabel al had aangesloten).
 2. Schakel het apparaat in.
 3. Plaats de product-cd in het cd-station van de pc en wacht een paar seconden totdat het software-installatieprogramma start.
  Als het installatieprogramma niet automatisch start, klikt u op het Windows-pictogram (), klikt u op Computer en dubbelklikt u vervolgens op het cd-station.
  OPMERKING:Als Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Toestaan om door te gaan.
 4. Wanneer de installatiewizard begint, volgt u de instructies op het scherm om de software met een USB-verbinding te installeren.
HP Deskjet 3070A e-alles-in-één printer - B611a

HP Support-forums

Vind oplossingen en werk samen met anderen op het HP supportforum
  HP op YouTube