Jump to content

HP Officejet v40 All-in-One Printer support

Hoe vind ik de beste driver voor mijn HP printer in Windows 7 of Windows 8?

 • PrintPrint

Inleiding

De HP printerinstallatiewizard helpt u de juiste driver voor uw HP printer te vinden.
NOTE:De HP printerinstallatiewizard is niet voor alle HP printers beschikbaar. Dit hulpprogramma is alleen beschikbaar voor de besturingssystemen Windows 7 en Windows 8.

Stap één: De HP printerinstallatiewizard downloaden

 1. Download de HP printerinstallatiewizard (2 MB) en volg de instructies op het scherm om de software te downloaden naar de computer.
 2. Open de map waarin het softwarebestand werd opgeslagen (meestal Downloads), dubbelklik op het bestand en volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Stap twee: De HP printerinstallatiewizard uitvoeren

 1. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
 2. Zorg ervoor dat de printer verbonden is met de computer via een USB-kabel of via een bekabelde of draadloze netwerkverbinding.
  NOTE: Als u uw printer draadloos wilt aansluiten, maar deze nog niet op een draadloos netwerk is aangesloten, moet u de printer tijdelijk met een USB-kabel aansluiten om de printerinstallatiewizard te kunnen uitvoeren.
 3. Controleer of uw computer een internetverbinding heeft. De wizard heeft internettoegang nodig om correct te werken.
 4. Klik op Volgende om het hulpprogramma te starten. De wizard toont een lijst met gevonden producten.
 5. Als de wizard meerdere printers vindt, selecteert u uw HP printer in de lijst.
  Als uw printer niet in de lijst staat, klikt u op Mijn printer wordt niet vermeld en volgt u de instructies op het scherm.
 6. De wizard toont automatisch de geschiktste beschikbare driver voor uw HP printer.
  • Als er een driver met volledige functionaliteit
   Deze driver biedt volledige productfunctionaliteit. HP voegt ook waardevolle software toe om alles uit uw printer te halen.
   beschikbaar is, wordt deze door de wizard gedetecteerd. Klik op Volgende om de software te download en te installeren. Voor volledige functionaliteit raadt HP u aan de driver met volledige functionaliteit te installeren als deze aanwezig is.
  • Als er een in het besturingssysteem ingebouwde driver (in-OS)
   Een in-OS driver is een basisdriver die onderdeel van uw besturingssysteem is. U hoeft geen software van HP te downloaden of te installeren.
   beschikbaar is, geeft de wizard aan dat de driver al is geïnstalleerd. Deze bevat tevens een koppeling naar meer informatie over het gebruik van de in-OS driver met uw printer.
  • Als er een Windows Update-driver
   Windows Update zoekt automatisch naar en installeert de nieuwste printerdriver wanneer u de printer op de computer aansluit.
   beschikbaar is, geeft de wizard aan dat de driver al is geïnstalleerd. Er verschijnt tevens een koppeling naar meer informatie over het gebruik van een Windows Update-driver.
  • Als er een alternatieve driver
   Bij sommige producten waarvoor geen driver beschikbaar is, is er mogelijk een andere compatibele driver die u in plaats daarvan kunt gebruiken.
   beschikbaar is, biedt de wizard een koppeling met informatie over het installeren en configureren van de alternatieve driver voor uw printer.
   NOTE:Alternatieve drivers worden alleen ondersteund door Windows 7.
HP Officejet v40 All-in-One Printer

More for this product

HP Support forums

Find solutions and collaborate with others on the HP Support Forum