Gå till innehåll

Översikt över växlingsbar grafik eller dubbla grafikkort

 • Skriv utSkriv ut
Dokumentet avser bärbara HP- och Compaq-datorer.
Bärbara datorer med växlingsbar grafikfunktion har två grafikkort - en strömsnål intern kretsuppsättning och en högpresterande, diskret kretsuppsättning. Även om de exakta kretsuppsättningarna på din dator varierar beroende på modell; lågenergikretsuppsättningen tillverkas vanligtvis av Intel eller AMD och den högpresterande kretsuppsättningen tillverkas vanligtvis av ATI Mobility Radeon eller AMD.
HP datorer med växlingsbar grafik har följande fördelar jämfört med mobil datoranvändning:
 • Vid hantering av mindre krävande applikationer, sparar datorn ström för längre batteritid.
 • När grafikintensiva program såsom spel används ger den diskreta grafikprocessorn högre prestanda.

Fastställ om datorn har växlingsbar grafik

Du kan fastställa om datorn har växlingsbar grafik genom att titta på menyn Egenskaper för skrivbord eller Bildskärmskort i Enhetshanteraren. Använd något av följande metoder för att fastställa om du har växlingsbar grafik på din dator.
För att se om datorn stöder växlingsbar grafik högerklickar du på skrivbordsbakgrunden. Om något av följande alternativ är tillgängligt stöder datorn växlingsbar grafik.
Konfigurera växlingsbar grafikKonfigurera AMD PowerXpress (TM)
För att se om din dator stöder växlingsbar grafik använder du Enhetshanteraren:
 1. Klicka på Start, skriv enhet i sökfältet och välj sedan Enhetshanteraren i listan med sökresultat.
 2. Expandera kategorin Bildskärmskort.
  Figur 1: Bildskärmskort i Enhetshanteraren
  Enhetshanteraren med expanderad bildskärmskort
Om det finns två bildskärmskort så stöds växlingsbar grafik. Om det bara finns ett bildskärmskort så stöder inte datorn växlingsbar grafik.

Typer av växlingsbar grafik

Datorer med växlingsbar grafik körs i något av följande två lägen: Fast läge eller Dynamiskt läge. Tidigare modeller stoder Fast lage, senare modeller stoder Dynamiskt lage. Det går inte att använda drivrutinerna för Fast läge på en dator som hanterar dynamiskt läge. Det går inte att använda drivrutinerna för dynamiskt läge på en dator som hanterar Fast läge med växlingsbar grafik.
OBS:Växlingsbar grafik i dynamiskt läge infördes eftersom dynamiskt läge maximerar batteriets livslängd och kan konfigureras enligt dina önskemål. I Dynamiskt läge kan datorn använda både den integrerade och den diskreta grafikprocessorn utan omstart eller återställning av bildskärmen. Grafik i fast läge kräver att användaren själv ändra datorns strömläge för att aktivera processorn med högre eller lägre strömförbrukning.
För bästa prestanda i alla konfigurationer bör du se till att hålla grafikdrivrutinerna och programvaran uppdaterad. Mer information finns i Hämta programvara och drivrutiner .

Mer information om specifika konfigurationer

HP datorer har beroende på modell två olika konfigurationer för växlingsbar grafik. Mer specifik information om hur du konfigurerar det dynamiska och fasta läget, OpenGL och DirectX, finns i något av följande dokument:

Relaterade supportlänkar

HP:s supportforum

Hitta lösningar och samarbeta med andra på HP:s supportforum
  HP på YouTube