Gå til indhold

Oversigt over omskiftelig grafik eller dobbelte GPU'er

 • UdskrivUdskriv
Dette dokument omhandler bærbare pc'er fra HP og Compaq.
Bærbare computere med omskiftelig grafikfunktion har to grafikadapterchipsæt - et integreret chipsæt med lavt effektforbrug og et separat chipsæt med høj ydeevne. Selvom computerens nøjagtige chipsæt afhænger af modellen, fremstilles chipsættet med lavt effektforbrug normalt af Intel eller AMD og chipsættet med høj ydeevne fremstilles normalt af ATI Mobility Radeon eller AMD.
Computere fra HP med omskiftelig grafik giver følgende fordele ved mobil computeranvendelse:
 • Når computeren håndterer mindre krævende programmer, sparer den på strømmen, så batteriets levetid bliver længere.
 • Ved brug af grafiktunge programmer som f.eks. spil aktiverer den separate grafikprocessor høj ydeevne.

Find ud af, om din computer har omskiftelige grafikfunktioner

Du kan afgøre, om din computer har omskiftelige grafikfunktioner ved at se i skrivebordets egenskabsmenu eller Skærmkort i Enhedshåndtering. Brug en af følgende metoder til at finde ud af, om du har omskiftelig grafik på din computer.
Hvis du vil se, om din computer understøtter omskiftelige grafikfunktioner, skal du højreklikke på skrivebordets baggrund. Hvis et af følgende menupunkter findes, understøtter din computer omskiftelig grafik.
Konfigurer omskiftelig grafikKonfigurer AMD PowerXpress (TM)
For at se om din computer understøtter omskiftelig grafik skal du anvende Enhedshåndtering:
 1. Klik på Start, skriv enhed i søgefeltet, og vælg derefter Enhedshåndtering fra listen med søgeresultater.
 2. Udvid kategorien Skærmkort.
  Figure 1: Skærmkort i Enhedshåndtering
  Enhedshåndtering med Skærmkort udvidet
Hvis der er to skærmkort til stede, understøttes omskiftelig grafik. Hvis der kun er anført ét skærmkort, understøtter computeren ikke omskiftelig grafik.

Typer af omskiftelig grafik

Computere med omskiftelige grafikfunktioner arbejder i én af to tilstande: Fast tilstand eller Dynamisk tilstand. Tidligere modeller understøttede fast tilstand, mens senere modeller understøtter dynamisk tilstand. Det er ikke muligt at anvende drivere til fast tilstand på en computer, der understøtter dynamisk tilstand. Det er ikke muligt at anvende drivere til dynamisk tilstand på en computer, der understøtter fast tilstand.
Bemærk:Omskiftelig grafik med dynamisk tilstand blev lanceret, fordi dynamisk tilstand sikrer maksimal batterilevetid og kan konfigureres efter dine ønsker. Dynamisk tilstand gør det muligt for computeren at bruge både den integrerede grafikprocessor og separate grafikprocessorer uden at genstarte eller nulstille skærmen. Grafik med fast tilstand kræver, at kunderne ændrer computerens strømstatus for at aktivere processoren med højere eller lavere effektforbrug.
For at opnå den bedste ydeevne i alle konfigurationer skal du holde dine grafikdrivere og software opdateret. Se Hent software og drivere for at få flere oplysninger.

Flere oplysninger om bestemte konfigurationer

Computere fra HP har, afhængigt af modellen, to forskellige konfigurationer af omskiftelig grafik. Se et af følgende dokumenter, hvis du vil have mere specifikke oplysninger om konfiguration af dynamisk og fast tilstand, OpenGL og DirectX:

Relaterede supportlink

HP Support-fora

Find løsninger og samarbejd med andre på HP-supportforum
  HP på YouTube