Siirry sisältöön

HP:n kannettavat tietokoneet: Vaihdettavan grafiikan tai kahden grafiikkasuorittimen esittely

 • TulostaTulosta
Tämä asiakirja koskee HP:n ja Compaqin kannettavia tietokoneita.
Vaihdettavalla grafiikalla varustetuissa kannettavissa tietokoneissa on aina kaksi näytönohjainpiirisarjaa – vähän virtaa kuluttava integroitu piirisarja ja tehokas erillinen piirisarja. Tietokoneessa oleva piirisarja vaihtelee malleittain, mutta vähän virtaa kuluttavan piirisarjan on yleensä valmistanut Intel tai AMD ja tehokkaamman piirisarjan joko ATI Mobility Radeon tai AMD.
Vaihdettavalla grafiikalla varustetut HP:n tietokoneet tarjoavat seuraavat edut mobiilikäyttöön:
 • Käytettäessä vähemmän vaativia sovelluksia, tietokone säästää virtaa ja se pidentää akun käyttöikää.
 • Erillinen grafiikkasuoritin mahdollistaa korkean suorituskyvyn grafiikkaintensiivisissä sovelluksissa, kuten peleissä.

Vaihdettavan grafiikan tuen selvittäminen

Voit selvittää, onko tietokoneessasi vaihdettava grafiikka, tutkimalla työpöydän ominaisuusvalikkoa tai Laitehallinnassa lueteltuja näytönohjaimia. Jollakin seuraavista menetelmistä voit määrittää, onko kannettavassa tietokoneessasi vaihdettava grafiikka.
Napsauta työpöydän taustakuvaa hiiren kakkospainikkeella, jos haluat selvittää, tukeeko tietokone vaihdettavaa grafiikkaa. Jos jokin seuraavista vaihtoehdoista on valittavissa, kannettava tietokone tukee vaihdettavaa grafiikkaa.
Määritä vaihdettava grafiikkaMääritä AMD PowerXpress (TM)
Tarkista Laitehallinnasta, tukeeko kannettava tietokone vaihdettavaa grafiikkaa.
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, kirjoita hakukenttään laite ja valitse luettelosta Laitehallinta.
 2. Laajenna Näytönohjaimet-luokka.
  Figure 1: Näytönohjaimet laitehallinnassa
  Laitehallinta jossa näytönohjaimet laajennettuna
Jos käytössä on kaksi näytönohjainta, niin vaihdettava grafiikka on tuettuna. Jos vain yksi näytönohjain on käytössä, niin tietokone ei tue vaihdettavaa grafiikkaa.

Vaihdettavien grafiikkojen tyypit

Tietokoneita, joissa on vaihdettava grafiikka, voi käyttää kahdessa tilassa: kiinteässä tilassa tai dynaamisessa tilassa. Vanhemmat HP:n tietokoneet tukivat kiinteää tilaa, kun taas uudet mallit tukevat dynaamista tilaa. Kiinteän tilan ohjaimia ei voi käyttää dynaamista tilaa tukevassa tietokoneessa. Dynaamisen tilan ohjaimia ei voi käyttää kiinteän tilan vaihdettavaa grafiikkaa tukevassa tietokoneessa.
Huom:Dynaamisen tilan vaihdettava grafiikka otettiin käyttöön HP:n tietokoneissa, koska dynaaminen tila varmistaa parhaan mahdollisen akkukeston, ja sen asetukset voidaan määrittää mieltymysten mukaan. Dynaamisessa tilassa tietokone voi käyttää sekä integroitua että erillistä grafiikkasuoritinta ilman uudelleenkäynnistystä tai näytön nollausta. Kiinteässä grafiikkatilassa käyttäjien on muutettava tietokoneen virtatilaa nopeamman tai hitaamman suorittimen käyttöönottamiseksi.
Jotta suorituskyky on mahdollisimman hyvä kaikissa kokoonpanoissa, muista päivittää grafiikkaohjaimet ja ohjelmistot säännöllisesti. Katso lisätietoja artikkelista Ohjelmiston ja ohjainten hankkiminen .

Lisätietoja tietyistä kokoonpanoista

Mallista riippuen HP:n kannettavissa tietokoneissa on käytössä kaksi erilaista tapaa määrittää vaihdettava grafiikka. Tarkempaa tietoa dynaamisen ja kiinteän tilan määrityksistä, OpenGL:stä ja DirectX:stä on seuraavissa asiakirjoissa:

Aiheeseen liittyviä tukilinkkejä

HP:n tukifoorumit

Etsi ratkaisuja ja tee yhteistyötä muiden kanssa HP:n tukifoorumilla
  HP YouTubessa